ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο επίτροπος διαψεύδει τον… επίτροπο!

Ο επίτροπος διαψεύδει τον… επίτροπο!

Η απάντηση του επιτρόπου φορολογίας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Ν. Χουντή πριν ένα χρόνο, εκθέτει τον ίδιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση με τις καταγγελίες σχετικά με το τεχνητό φούσκωμα του ελλείμματος από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και τη Eurostat προκειμένου να διευκολυνθεί η ένταξη της χώρας στο ΔΝΤ.

Οι αποκαλύψεις για τον τρόπο που η χώρα μπήκε κάτω από την «μπότα» του ΔΝΤ και των μνημονιακών προγραμμάτων έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας και κανείς δεν μπορεί πλέον να προβλέψει τα μελλούμενα.

Πριν μερικές ημέρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του επιτρόπου για τη φορολογία κ. Αλγκίρντα Σεμέτα διαβεβαίωσε ότι τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας για το 2009 είναι έγκυρα.

Φαίνεται όμως πως ο κ. Σεμέτα και η εκπρόσωπός του έχουν μνήμη… χρυσόψαρου και ξεχνούν πως ο ίδιος ο κ. Σεμέτα ήταν αυτός που σε ερώτηση του ευρωβουλευτή κ. Νίκου Χουντή είχε αποκαλύψει πως δεν ήταν αίτημα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης η προσμέτρηση των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ και των νοσοκομείων στον προϋπολογισμό εκείνης της χρονιάς.

Στην ερώτησή του ο κ. Χουντής είχε καταγγείλει την όψιμη αλλαγή μεθοδολογίας στον τ ρόπο υπολογισμού των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ, που επέβαλαν κυβέρνηση και τρόικα.

Αυτή ακριβώς η σκόπιμη όπως αποδείχτηκε, εσπευσμένη και φυσικά καθόλου τυχαία ως προς το χρόνο επιβολής της, αλλαγή μεθοδολογίας οδήγησε στο μνημονιακό "μαγείρεμα" του ελλείμματος και του χρέους του 2009 και του 2010. Το αποτέλεσμα γνωστό, ακόμα περισσότερα και σκληρότερα μέτρα και η Ελλάδα στην «αγκαλιά» του ΔΝΤ.

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ δικαιώνουν απόλυτα τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Γρηγόρη Πεπόνη, ο οποίος άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ανδρέα Γεωργίου.

Το σύστημα της διαπλοκής αποκαλύπτεται και οι υπαίτιοι της οικονομικής καταστροφής της χώρας θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Τώρα κατανοείται ο τρόμος του Γ. Παπανδρέου και ορισμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που διαμαρτύρονται για τη δήθεν ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ και στέφονται κατά των οικονομικών εισαγγελέων.

Απόλυτη δικαίωση και για το newsbomb.gr που με συνεχή πρωτοσέλιδα "ξεσκέπασε" το σκάνδαλο της ΕΛΣΤΑΤ, την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρούσε να «κουκουλώσει» την υπόθεση περιφέροντας τον «θίασο» Διαμαντόπουλου από κανάλι σε κανάλι.

Αξίζει να επισημάνουμε πως το newsbomb.gr εδώ και τρεις ημέρες έχει ζητήσει από τις Βρυξέλλες και συγκεκριμένα από την εκπρόσωπο του επιτρόπου για τη φορολογία, να δώσει εξηγήσεις για τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009. Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι θα δοθεί απάντηση, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία ενημέρωση.

Διαβάστε επίσης:

Ο Παπανδρέου υπερασπίζεται την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ!

Γεωργίου:Η Eurostat δέχεται τα στοιχεία που δίνω και θα συνεχίσω έτσι!

Οι δανειστές απαγορεύουν την αντικατάσταση του κ. Γεωργίου