ΠΑΣΟΚ: Ο Τσίπρας δικαιολογεί το ΔΝΤ και κατηγορεί τη χώρα του

ΠΑΣΟΚ: Ο Τσίπρας δικαιολογεί το ΔΝΤ και κατηγορεί τη χώρα του

Σκληρή κριτική στον επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, άσκησε το ΠΑΣΟΚ με αφορμή τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στην Ουάσιγκτον, μετά τη συνάντηση που είχε στο ΔΝΤ.

Σε ανακοίνωσή του, το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «γκάφα» του ΣΥΡΙΖΑ περί περικοπής 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα και σημειώνει ωστόσο, ότι «η ουσία είναι ότι ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να δικαιολογήσει το ΔΝΤ και να κατηγορήσει τη χώρα του».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, «ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με στελέχη του ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τελικά φταίνε οι ελληνικές κυβερνήσεις για τις εισοδηματικές περικοπές τις οποίες έκαναν όχι γιατί το αξίωσαν οι θεσμικοί δανειστές της χώρας, αλλά γιατί από ταξικό μίσος ήθελαν να βαθύνουν την ύφεση και την ανεργία και να τροφοδοτήσουν την κοινωνική δυσαρέσκεια».

Συνεχίζοντας την κριτική προς τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι «αν όντως αυτό κατάλαβε ο κ. Τσίπρας, τότε είναι παντελώς ακατάλληλος για σοβαρές διεθνείς επαφές». Επιπλέον, τονίζεται πως «αν χρησιμοποιεί διεθνείς επαφές ως πρόσχημα για φτηνές αντιπολιτευτικές δηλώσεις εσωτερικής κατανάλωσης, τότε δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία που έχει η στήριξη μιας ενιαίας εθνικής γραμμής σε τέτοιου είδους επαφές».