ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαρήγα: Σκίστε τα χαρτιά της επιστράτευσης και των χαρατσιών

Παπαρήγα: Σκίστε τα χαρτιά της επιστράτευσης και των χαρατσιών

Κάλεσμα στο λαό να συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει φιλολαϊκός δρόμος ανάπτυξης, να πιστέψει στη δύναμή του και να ξεπεράσει τους φόβους και τις αυταπάτες, απηύθυνε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σε συνέντευξη Τύπου.

«Προειδοποιούμε την κυβέρνηση ότι η πολιτική του "νόμου και της τάξης" έχει πολύ κοντά ποδάρια, μπορεί προσωρινά να φαίνεται ότι έχει ορισμένες επιτυχίες, θα έρθει όμως η στιγμή που οι εργαζόμενοι θα ξεπεράσουν και τον φόβο και τις συγχύσεις και τις αυταπάτες» ανέφερε η κ. Παπαρήγα.

«Αν ο λαός δεν πιστέψει στην εργατική λαϊκή εξουσία δε θα μπορέσει να ξεπεράσει το φόβο και να νικήσει», ανέφερε και κάλεσε να υπάρξει τώρα ένας ενιαίος εργατοϋπαλληλικός αγώνας, με τα φτωχά τμήματα των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών, να υψωθεί ένα αδιαπέραστο τείχος απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική.

«Ο λαός, δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τη συγκυβέρνηση, αλλά και κάθε εμπόδιο, είτε το ΣΥΡΙΖΑ είτε την κεντροαριστερά είτε την κεντροδεξιά, για να μη διαδεχθεί την ελπίδα, η απογοήτευση», ανέφερε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ, επισήμανε ότι σήμερα λέει πως το ΔΝΤ δε ζήτησε τόσα πολλά και γίνεται συζήτηση γιατί δεν ακολουθήθηκε η συνταγή του ταμείου, αλλά η συνταγή Μέρκελ δηλαδή της ΕΕ.

Η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους να αντεπιτεθούν και να σαρώσουν τους πρωτεργάτες του «νόμου και τάξη», αλλά και αυτούς που υπόσχονται μια «άνοιξη» με τη βούλα του Ομπάμα του ΔΝΤ και του Τόμσεν.

Η καταιγίδα των μέτρων, τόνισε, θα συνεχιστεί και θα μονιμοποιηθούν, για να αποδώσουν στην περίοδο της ανάκαμψης, υπέρ της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Πριν σκίσουμε τα μνημόνια, να σκίσουμε τα χαρτιά της επιστράτευσης, τα χαρτιά της εφορίας, τα χαρτιά των χαρατσιών, τόνισε χαρακτηριστικά.