ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΟΙΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωσε τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα

ΥΠΟΙΚ: Ο ΣΥΡΙΖΑ διαστρέβλωσε τις δηλώσεις του κ. Στουρνάρα

Για διαστρέβλωση των λεγομένων του Γ. Στουρνάρα κατηγορεί το υπουργείο Οικονομικών τον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την αναφορά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο όνομα του υπουργού για τη φορολόγηση των Χριατινών.

Όπως υπογραμμίζεται, «ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να εμπλέξει τον υπουργό, διαστρεβλώνοντας τα λεγόμενά του για το θέμα, όπως προκύπτει από τη μοναδική αναφορά που έχει κάνει για το θέμα ο κ. Στουρνάρας και μάλιστα - όπως επισημαίνεται - οκτώ μήνες πριν γίνει υπουργός .

Σύμφωνα με το υπουργείο, από το κείμενο συνέντευξης που έδωσε ο υπουργός στις 2 Οκτωβρίου του 2011, με την τότε ιδιότητά του ως Γενικού Διευθυντή του ΙΟΒΕ, στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωταγωνιστές», προκύπτει ότι ο κ. Στουρνάρας επισήμανε το τι ισχύει σε μια άλλη χώρα, χωρίς να προτείνει να γίνει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, αναφέρει: «Ξέρετε ότι το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Δεν συμβαίνει πουθενά αλλού αυτό. Εγώ νόμιζα ότι στην Ιταλία για παράδειγμα, με την μεγάλη παράδοση του καθολικισμού, το κράτος πληρώνει τους μισθούς των ιερέων. Δεν ισχύει. Απλά σου λέει, στην φορολογική σου δήλωση, θέλεις το 0,5% να πάει για τους μισθούς των ιερέων;».

«Αυτή ήταν η αναφορά του κ. Στουρνάρα, η οποία διαφέρει παρασάγγας από τις σημερινές απόψεις του κ. Κουράκη», σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή του το ΥΠΟΙΚ.