ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπάς: Το κράτος πρέπει να καλύπτει τους μισθούς των Ιερωμένων!

Ν. Παπάς: Το κράτος πρέπει να καλύπτει τους μισθούς των Ιερωμένων!

Η Εκκλησία έχει παράλληλο μήνυμα με την Αριστερά!

Νέα ρήξη μεταξύ του Τ. Κουράκη και της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ ξεσπά μετά τις δηλώσεις του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά πριν από λίγο στον ΣΚΑΪ.

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε σαφές μήνυμα στον βουλευτή όχι μόνο παίρνοντας αποστάσεις από τις δηλώσεις του περί "χριστιανόσημου", αλλά πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα, αφού ταύτισε το μήνυμα της εκκλησίας με την Αριστερά!

Νωρίτερα, ο Τ. Κουράκης είχε καταφέρει να κάνει διπλή γκάφα, αφού μετά τις ανεκδιήγητες δηλώσεις του περί φορολογίας πιστών, επικαλέσθηκε τον... Γ. Στουρνάρα που είχε δηλώσει κάτι παρόμοιο!

Αυτό εξόργισε ακόμα και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δήλωναν με νόημα ότι ο κ. Κουράκης γελοιοποιεί τον αγώνα ενάντια στην μνημονιακή πολιτική, πρώτα φέρνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ αντιμέτωπο με το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας και έπειτα συμπλέοντας με τον κ. Στουρνάρα, την προσωποποίηση της μνημονιακής και ανάλγητης πολιτικής!

Η δήλωση του κ. Παπά, παρότι ήταν ξεκάθαρη φαίνεται ότι δεν θα "κλείσει" το θέμα, αφού η ηγεσία και πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ απαιτούν να μπει ένα φρένο στον βουλευτή, αφού είναι η πολλοστή φορά που προκαλεί με τις δηλώσεις του.

Αναλυτικά ο Ν. Παπάς σχολιάζοντας του βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τάσου Κουράκη για επιβολή φορολογίας στους Χριστιανούς για τη μισθοδοσία των κληρικών έκανε λόγο για «απολύτως δευτερεύον θέμα.» «Το κράτος αυτή τη στιγμή πρέπει να καλύπτει τους μισθούς των ιερωμένων» σημείωσε.

Όπως ανέφερε ο κ. Παππάς, η εκκλησία έχει το πλεονέκτημα ότι δεν μαζεύει λεφτά για τον εαυτό της αλλά για κοινωφελείς σκοπούς. «Η Εκκλησία έχει παράλληλο μήνυμα με την Αριστερά» εξήγησε.