ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνεχίζεται η κατάθεση του Έλληνα πρεσβευτή στο Παρίσι Κ. Χαλαστάνη

Συνεχίζεται η κατάθεση του Έλληνα πρεσβευτή στο Παρίσι Κ. Χαλαστάνη

Συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα η κατάθεση του πρεσβευτή μας στο Παρίσι, Κωνσταντίνου Χαλαστάνη, στην Προανακριτική Επιτροπή που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Χαλαστάνης, που ήταν στην ίδια θέση και την επίμαχη περίοδο, ανέφερε ότι στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010 παρέλαβε ένα διπλωματικό σάκο χωρίς να γνωρίζει τι περιείχε και αμέσως το έστειλε στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς ο κ. Παπακωνσταντίνου τον είχε ενημερώσει ότι ανέμενε ένα φάκελο από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών. Όπως είπε ο κ. Χαλαστάνης, αφού το παρέλαβε έβαλε την σφραγίδα της πρεσβείας και το απέστειλε στην Ελλάδα με κλητήρα και όλα αυτά έγιναν μέσα σε 5-6 ώρες από τη στιγμή που το παρέλαβε.

Νωρίτερα, η Προανακριτική Επιτροπή είχε ασχοληθεί επί μία ώρα με διαδικαστικού χαρακτήρα θέματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τη δυσαρέσκεια τόσο του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής όσο και μελών της προκάλεσε η επιμονή της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Κωνσταντοπούλου, να ρωτά τον κ. Χαλαστάνη επί αρκετή ώρα για θέματα τα οποία είχαν ήδη απαντηθεί.

Μετά την κατάθεση του κ. Χαλαστάνη, τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής θα συνεχίσουν τις εργασίες τους με την εξέταση του πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνου Μπίκα, ο οποίος ήταν ο πρώτος που ενημέρωσε την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με την ύπαρξη της λίστας Λαγκάρντ, σύμφωνα με πληροφορίες των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών.