ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Πλασκοβίτη στην Προανακριτική Επιτροπή

Ολοκληρώθηκε η κατάθεση Πλασκοβίτη στην Προανακριτική Επιτροπή

Ολοκληρώθηκε η πολύωρη κατάθεση του πρώην γενικού γραμματέα του Υπουργείου Οικονομικών Ηλία Πλασκοβίτη στην προανακριτική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλ. Πλασκοβίτης φέρεται να δήλωσε ότι ήταν αναρμόδιος για την διαχείριση της Λίστας Λαγκάρντ. Η μόνη του εμπλοκή, όπως είπε, ήταν οι επικοινωνίες που ανέλαβε να φέρει σε πέρας με τις γαλλικές αρχές και τον πρεσβευτή στο Παρίσι Κωνσταντίνο Χαλαστάνη, μέχρι να φθάσει στο υπουργείο Οικονομικών το CD. Ανέφερε, παράλληλα, ότι εκ παραδρομής ενέπλεξε τον πρεσβευτή Ηλία Κλη, ως το πρόσωπο που παρέλαβε από τις γαλλικές αρχές τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς εννοούσε τον κ. Χαλαστάνη.

Μέλη της Επιτροπής, πάντως, έκαναν λόγο για αντιφάσεις, καθώς ο κ. Χαλαστάνης είχε δηλώσει στην Προανακριτική ότι επικοινώνησε μόνο με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τη συνεργάτιδα του υπουργού. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ηλίας Πλασκοβίτης ανέφερε ότι στις διευρυμένες συσκέψεις του υπουργείου Οικονομικών δεν είχε συζητηθεί η λίστα Λαγκάρντ, αλλά η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Είπε ακόμα, ότι υπήρχε εντολή για αξιοποίησή της, ενώ επιβεβαίωσε ότι στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό το Γιώργο Παπακωνσταντίνου στις 24 Ιανουαρίου του 2011 και συμμετείχαν ο ίδιος, ο σύμβουλος του υπουργού Αναστάσιος Μπάνος και ο τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης, συζητήθηκε η λίστα Λαγκάρντ, χωρίς, ωστόσο, να ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση.