ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εικόνα εγκατάλειψης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους

Εικόνα εγκατάλειψης στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους

Δεν υπάρχει καν χαρτί και σαπούνι στις τουαλέτες, ενώ το κυλικείο υπολειτουργεί

Όταν το 2009 ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου εγκαινίαζε τα νέα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην οδό Ιπποκράτους 22, όλοι έκαναν λόγο για ένα υπερσύγχρονο κτίριο το οποίο θα παρείχε όλες τις ανέσεις σε στελέχη και εργαζόμενους.

Όντως έτσι ήταν. Το κτίριο της οδούς Ιπποκράτους αποτελεί κόσμημα για την περιοχή, τουλάχιστον εξωτερικά…

Η έλλειψη χρημάτων στο ΠΑΣΟΚ οδηγεί το κτίριο της οδού Ιπποκράτους σε «μαρασμό», με την εικόνα στο εσωτερικό να μην θυμίζει σε τίποτα τις δόξες του Κινήματος πριν από 4 χρόνια.

Ακόμα και ο αυτός που το εγκαινίασε με όλες τις τιμές, ο Γιώργος Παπανδρέου, το έχει εγκαταλείψει πλέον και δεν πατάει ποτέ πια… Άλλωστε δεν είναι και πολλές οι φορές που έρχεται στην Ελλάδα ο πρώην πρωθυπουργός.

Η έλλειψη πόρων είναι εμφανής ακόμα και για τις στοιχειώδεις ανάγκες των εργαζομένων. Πολλές από τις τουαλέτες δεν λειτουργούν εδώ και καιρό, ενώ όσες λειτουργούν δεν έχουν καν χαρτί ή σαπούνι.

Τα υδραυλικά είναι υπό κατάρρευση, κυρίως τα καζανάκια και χρήματα για υδραυλικούς εννοείται πως δεν υπάρχουν. Όπως δεν υπάρχουν και για καθαρίστρια σε μόνιμη βάση, όποτε οι απλήρωτοι εργαζόμενοι αναγκάζονται να φέρνουν χαρτί υγείας από το σπίτι τους.

Οι υλικοτεχνικές υποδομές ανύπαρκτες. Χαλασμένα φωτοτυπικά μηχανήματα πεταμένα στους διαδρόμους, χαλασμένοι υπολογιστές , τοίχοι και καναπέδες φθαρμένοι.

Εικόνα εγκατάλειψης και στα δύο κυλικεία. Αυτό που βρισκόταν στον 5ο όροφο έκλεισε οριστικά εδώ και μερικούς μήνες, ενώ αυτό του 1ου ορόφου υπολειτουργεί, καθώς χρήματα για να αγοράσουν καφέ οι εργαζόμενοι πλέον δεν έχουν.

Όσο για το πολυδιαφημισμένο γυμναστήριο του Γ. Παπανδρέου… δεν λειτούργησε ποτέ, «ρημάζει» και αυτό όπως όλα τα γραφεία της Ιπποκράτους.

Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα κόμμα χρεοκοπημένο, δεν μπορεί να δανειστεί, η κρατική επιχορήγησή του έχει μειωθεί και η δουλειά «βγαίνει» χάρις και μόνο στη φιλότιμη προσπάθεια μιας μερίδας υπαλλήλων.

Ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έχει επανειλημμένως παραλληλίσει την πορεία του ΠΑΣΟΚ με εκείνη της χώρας: Όταν η Ελλάδα πάρει εκ νέου την ανιούσα, τότε και το κόμμα, δικαιωμένο για τη στρατηγική του, θα ανακάμψει.

Μέχρι τότε βέβαια οι εργαζόμενοι θα έχουν βγει στην επαιτεία και το κτίριο της οδού Ιπποκράτους θα «ρημάξει».