ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων

Σε εξέλιξη η σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων

Στο Μέγαρο Μαξίμου προσήλθαν, μία ημέρα πριν από την σύνοδο κορυφής, οι δύο κυβερνητικοί εταίροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης αντίστοιχα, για να συζητήσουν μεταξύ άλλων με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τα σενάρια που θα τους παρουσιάσει ο Γιάννης Στουρνάρας ως προς τον ενιαίο φόρο ακινήτων.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, ότι η δεύτερη πολιτική επιστράτευση σε κλάδο εργαζομένων που αποφάσισε η κυβέρνηση μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έχει προβληματίσει τα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ.

Οι κύριοι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης αναμένεται να θέσουν στην σύσκεψη το θέμα της αντιμετώπισης των απεργιακών κινητοποιήσεων. Εκτός από τις κινητοποιήσεις, οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί θα συζητήσουν τον ενιαίο φόρο ακινήτων χωρίς να ληφθούν τελικές αποφάσεις. «Έχουμε δρόμο μπροστά μας. Θα συζητήσουμε κάποια σενάρια στην σύσκεψη», αναφέρουν σύμφωνα με πληροφορίες στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών.

Πάντως η σύσκεψη του Γιάννη Στουρνάρα με εκπροσώπους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, που είχε προγραμματιστεί, αναβλήθηκε και αυτό ίσως έχει εξήγηση, ώστε να έχουν μία πρώτη ενημέρωση κατευθείαν οι πολιτικοί αρχηγοί και σε δεύτερο χρόνο να ξεκινήσουν οι μεταξύ τους διαπραγματεύσεις.