ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στουρνάρας: Εγώ ζήτησα να πάρουν θέση για το «λάθος» και …την πήραν

Στουρνάρας: Εγώ ζήτησα να πάρουν θέση για το «λάθος» και …την πήραν

Σε δήλωση προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος από το Mέγαρο Μαξίμου.

Απατώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την τοποθέτηση του Όλι Ρεν , που έβαλε «φρένο» στην όποια συζήτηση για αλλαγή των όρων του Μνημονίου, ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε: «Εγώ έθεσα το θέμα εκεί. Ζήτησα να πάρουν θέση. Ο κ. Ρεν πήρε θέση. Ζήτησα να πάρουν κοινή θέση, όμως. Και το ΙMF και η Commission και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πριν».

Μάλιστα, ο κ. Στουρνάρας είπε τον βλέπει να υπάρχει περιθώριο για οποιαδήποτε αλλαγή. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το εάν η ελληνική πλευρά θα επιμείνει σε αυτό το θέμα η απάντηση του Υπουργού Οικονομικών ήταν η εξής: «Είναι ακόμα πολύ νωρίς να πούμε. Εμείς εμμένουμε στους στόχους που έχουμε θέσει. Δεν αμφισβητούμε τους στόχους».

Σε ερώτηση για τo εάν βλέπει να διαμορφώνεται μία νέα κόντρα μεταξύ ΔΝΤ και ΕΕ, ο υπουργός δεν συμφώνησε, ενώ για το Δημόσιο τόνισε πως η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι ο εκσυγχρονισμός του Δημοσίου. «Βλέπουμε μπροστά. Αυτό ακριβώς είναι ένα στοιχείο του νέου Αναπτυξιακού Προτύπου και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν. Αυτή τη στιγμή δεν μιλάμε για απολύσεις».