ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάνει ότι τρέχει ο πρωθυπουργός, αλλά δεν φτάνει…

Κάνει ότι τρέχει ο πρωθυπουργός, αλλά δεν φτάνει…

Εβδομάδα επαφών του κ. Αντώνη Σαμαρά για να ανατραπούν το κακό κλίμα και η εσωστρέφεια

Το πρόγραμμα της «Τσαγκαροδευτέρας» αρχίζει για τον κ. Αντώνη Σαμαρά με σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που έχει προγραμματισθεί για το απόγευμα. Πολιτικοί παρατηρητές λένε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις που τον τελευταίο καιρό συσσωρεύονται επικίνδυνα για την κυβέρνησή του.

Ακολουθεί την Τρίτη η συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, στην οποία το κυβερνητικό επιτελείο έχει βασίσει πολλές ελπίδες για την αναστροφή του κλίματος. Η κυβέρνηση επιδιώκει να λάβει τη δημόσια στήριξη του κ. Ολάντ στις προσπάθειές της (και μερικές φρεγάτες, βεβαίως – βεβαίως). Ωστόσο, πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι πρόκειται για επίσκεψη χαμηλής πτήσης, καθώς ο Ολάντ έχει απωλέσει αισθητά το κύρος που είχε πριν αλλά και αμέσως μετά την εκλογή του.

Από την Τετάρτη και ως το Σαββάτο, ο κ. Σαμαράς θα συναντηθεί με όλους ανεξαιρέτως τους υπουργούς της κυβέρνησης. Σύμφωνα με το μήνυμα που τους απέστειλε η γραμματεία της κυβέρνησης, στο επίκεντρο των συναντήσεων θα είναι η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας. Οι υπουργοί καλούνται να προτείνουν στον πρωθυπουργό λύσεις για την αντιμετώπισή της, που κατ' επέκταση θα βοηθήσουν και στην ταχύτερη προώθηση του κυβερνητικού έργου.

Ο κ. Σαμαράς με όλες αυτές τις κινήσεις είναι προφανές πως θέλει να πάρει το παιχνίδι πάνω του. Αυτό δείχνει άλλωστε και η πρόσφατη δέσμευσή του για τον κατώτατο μισθό. Φαίνεται πως τόσο η κινητικότητα του Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος προσπαθεί να αναβαθμίσει τη θέση του στην συγκυβέρνηση, αλλά και οι δημόσιες παρεμβάσεις του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή έχουν δημιουργήσει ανασφάλειες και κακές σκέψεις στον πρωθυπουργό...