ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βενιζέλου με Ολάντ-Η συνέχεια στο Hilton

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Βενιζέλου με Ολάντ-Η συνέχεια στο Hilton

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στην γαλλική Πρεσβεία.

Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από δύο θέματα, τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο, αλλά και το επικείμενο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, καθώς τα δύο κόμματα συνεργάζονται και στην Ευρώπη. Επίσης, Βενιζέλος και Ολάντ συζήτησαν για την άνοδο της Χρυσής Αυγής, αλλά και αντίστοιχων κομμάτων σε πανευρωπαικό επίπεδο, κάτι που αποτέλεσε θέμα συζήτησης και στο τετ α τετ που είχαν στο γεύμα εργασίας νωρίτερα.

Επίσης, συζητήθηκαν οι τελευταίες αποφάσεις των Βρυξελλών, θέματα που αφορούν στο ΕΣΠΑ, και ζητήματα κυβερνητικής αλλά κοινωνικής συνοχής. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Γάλλος Πρόεδρος μετέβηκε στο ξενοδοχείο Hilton.

Εκεί ο Αντώνης Σαμαράς και ο Φρανσουά Ολάντ θα συναντήσουν εκπροσώπους της ελληνικής και γαλλικής επιχειρηματικής κοινότητας, ενώ θα υπογραφεί μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών Ελλάδος και του αντίστοιχου συνδέσμου της Γαλλίας με στόχο την ενίσχυση των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.