ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρά τις αλλαγές δεν έπεισε το Νομοσχέδιο Ρουπακιώτη περι ναρκωτικών

Παρά τις αλλαγές δεν έπεισε το Νομοσχέδιο Ρουπακιώτη περι ναρκωτικών

Σε αναδιατυπώσεις των επίμαχων διατάξεων (άρθρα 62 και 83) που υποχρεώνουν τον Άρειο Πάγο και το ΣτΕ να αναψηλαφούν υποθέσεις για τις οποίες έχουν εκφράσει ενστάσεις τα ευρωπαϊκά δικαστήρια, αλλά και σε αναδιατυπώσεις άρθρων που προβλέπουν ελάφρυνση ποινών σε υποθέσεις ναρκωτικών, προχώρησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Αντώνης Ρουπακιώτης.

Τις αναδιατυπώσεις ανακοίνωσε ο υπουργός κατά τη δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά, στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ειδικά για τα άρθρα 62 και 83 του νομοσχεδίου, ο υπουργός ανέφερε ότι εξαιρούνται οι υποθέσεις για τις οποίες συντρέχουν λόγοι δημοσίου και εθνικού συμφέροντος αλλά και υποθέσεις έγκρισης καταστατικού οργανώσεων.

Παρά και τις αναδιατυπώσεις, ο εισηγητής της ΝΔ Αναστάσιος Νεράντζης έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι η ΝΔ θα αρνηθεί την υπερψήφισή τους. «Σας εφιστώ την προσοχή. Τα μπαλώματα και τα φτιασιδώματα δεν είναι αρκετά για να άρουν την κάθετη αντίρρησή μας στη φιλοσοφία των διατάξεων 62 και 83», είπε ο κ. Νεράντζης και δήλωσε αντίθετος και με την ελάφρυνση ποινών σε υποθέσεις εμπορίας ναρκωτικών.