ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο «φορολογικό» απυρόβλητο οι εφοπλιστές

Στο «φορολογικό» απυρόβλητο οι εφοπλιστές

Την ώρα που ο Έλληνας πολίτης έχει γονατίσει από τη δυσβάσταχτη φορολογία, υπάρχουν κάποιες ομάδες που τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης και παραμένουν στο «φορολογικό» απυρόβλητο…

Να δεχθούμε ότι οι εφοπλιστές έχουν διαχρονικά στηρίξει την ελληνική οικονομία, με την απορρόφηση χιλιάδων εργαζομένων και την κατ' επέκταση σημαντική τροφοδότηση του ΑΕΠ.

Να δεχθούμε επίσης, ότι είναι από τους λίγους κλάδους που σε παγκόσμιο επίπεδο εξακολουθούν να κρατούν ψηλά την ελληνική σημαία.

Ωστόσο, αυτό που κανένας Έλληνας πολίτης δεν μπορεί να δεχθεί είναι ότι την ίδια ώρα που εκείνος βλέπει καθημερινά το μισθό του και τη σύνταξή του να πετσοκόβεται, την ίδια ώρα που πληρώνει αβάσταχτους φόρους, την ίδια ώρα που του παίρνουν το σπίτι του, υπάρχουν κάποιες ομάδες που τυγχάνουν ειδικής μεταχείρισης.

Μην ξεχνάμε ότι οι εφοπλιστές είχαν δεσμευθεί ότι θα προβούν σε εθελοντική οικονομική συμβολή στο προσεχές τριετές κρίσιμο διάστημα για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Βέβαια, η δέσμευση αυτή, η οποία θα έπρεπε να είναι αυτονόητη αν λάβει κανείς υπόψη τις επιταγές του Συντάγματος, ότι δηλαδή όλοι συνεισφέρουν στον τόπο, ανάλογα με τις δυνατότητές του, ή δεν έφτασε ποτέ στα κατάλληλα αυτιά (πράγμα απίθανο) ή έγινε για τα μάτια του κόσμου.

Ωστόσο, το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης για το ότι οι εφοπλιστές εξακολουθούν να απολαμβάνουν αδιανόητες φορολογικές απαλλαγές, ανήκει στην εκάστοτε κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση, η οποία για όλα τα μέτρα που επιβάλει στον καθημαγμένο πια λαό επικαλείται την Τρόικα. Και τώρα που η Τρόικα, όπως αποκάλυψε το Newsbomb, ζήτησε να μάθει υπό ποιο καθεστώς θα μπορούσαν οι εφοπλιστές να συνεισφέρουν μέσω της φορολογίας στην ενίσχυση των δημοσίων εσόδων, η κυβερνητική τριανδρία έσπευσε με απίστευτο ζήλο να τους προστατέψει, όπως δυστυχώς ουδέποτε έχει κάνει για αυτούς που πραγματικά χρειάζονται την προστασία και την μέριμνα του κράτους.

Τόσες άλλες χώρες έχουν καταφέρει και να φορολογούν του εφοπλιστές τους ΚΑΙ να μη τους χάνουν...

Διαβάστε επίσης: Δημοσιογράφοι και εφοπλιστές σε λίστα για «μαύρο χρήμα»

Φορολόγηση των εφοπλιστών: Η Τρόικα ήταν θετική. Η κυβέρνηση είπε όχι!