ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο εδώλιο αύριο ο Ηλίας Κασιδιάρης

Στο εδώλιο αύριο ο Ηλίας Κασιδιάρης

Στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναμένεται να καθίσει αύριο, Δευτέρα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.


Ο βουλευτής αντιμετωπίζει την κατηγορία της συνέργειας σε ληστεία, αδίκημα που αφορά επίθεση που είχε δεχθεί μεταπτυχιακός φοιτητής το 2007 στην Πολυτεχνειούπολη από πέντε δράστες.

Η υπόθεση εκκρεμεί πριν ο Ηλίας Κασιδιάρης εκλεγεί βουλευτής και για να δικαστεί απαιτήθηκε η άρση της βουλευτικής του ασυλίας, την οποία και ο ίδιος ζήτησε.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Κασιδιάρης παρείχε συνδρομή στους άγνωστους που χτύπησαν με γκλομπς και μαχαίρωσαν τον φοιτητή, από τον οποίο αφαίρεσαν την αστυνομική του ταυτότητα.

Η εμπλοκή του στην υπόθεση προέκυψε από κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα που είπε στις αρχές ότι οι δράστες αμέσως μετά την επίθεση διέφυγαν με αυτοκίνητο, το οποίο ανήκε στον νυν βουλευτή.

Ο κατηγορούμενος βουλευτής αρνείται ότι συμμετείχε με οποιονδήποτε τρόπο στο περιστατικό και υποστηρίζει ότι την επίμαχη ημέρα και ώρα βρισκόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο ως ιατρικός επισκέπτης και ότι το αυτοκίνητό του ήταν σταθμευμένο στο πάρκινγκ της κλινικής.

Διαβάστε επίσης:

Όταν ο Κασιδιάρης ανοίγει το στόμα του...

Ρoή Ειδήσεων