ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η πιο δύσκολη ερώτηση που δέχτηκε ο Ν. Νικολόπουλος!

Η πιο δύσκολη ερώτηση που δέχτηκε ο Ν. Νικολόπουλος!

Προφανώς με αφορμή το όνομα του Κινήματος (Χριστιανοδημοκρατικό) του οποίου ηγείται ο Ν. Νικολόπουλος ή και την γνωστή ενασχόληση του με την Εκκλησία, δέχτηκε μία ή ίσως την πιο δύσκολη ερώτηση σε μία από τις συναντήσεις που είχε με κατοίκους του Αργοστολίου στα πλαίσια της τριήμερης περιοδείας του στη Κεφαλλονιά.


«Κύριε Νικολόπουλε, γιατί επιτρέπεται στους Αρχιερείς της Ελληνικής Εκκλησίας να διατηρούν την θέση τους και να κρατούν την ράβδο ακόμα και όταν φτάνουν σε ιδιαίτερα προχωρημένη ηλικία? Δεν παραδειγματίζονται από την παραίτηση του Πάπα που παραιτήθηκε ή και από τον πρώην Ζακύνθου? Τι πρέπει δηλαδή να γίνει? τι περιμένει ο Αρχιεπίσκοπος να ξεσηκωθεί ο λαός σε περιοχές που υπάρχουν υπερήλικες Μητροπολίτες? Πρέπει να παραχωρούν την θέση τους σε νέους!!!»

Η απάντηση από τον Ν. Νικολόπουλο ξεκάθαρη: «Για μας τους Χριστιανοδημοκράτες είναι σαφές ότι πρέπει να μπει όριο ηλικίας για τους Αρχιερείς. Επίσης πιστεύω ότι αν ο Χριστόδουλος ζούσε θα έλυνε το θέμα Συνοδικά, αφού πίστευε ότι έπρεπε να υπάρχει όριο ηλικίας».