ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΚ στα συσσίτια «Αποστολή» (pics)

Επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΚ στα συσσίτια «Αποστολή» (pics)

Τα συσσίτια απόρων της Φιλανθρωπικής Οργάνωσης «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επισκέφθηκαν σήμερα ο πρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Joseph Daul και η επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της ομάδας του ΕΛΚ κα Μαριέττα Γιαννάκου συνοδευόμενοι από τον Γενικό Διευθυντή της Οργάνωσης κ. Κωνσταντίνο Δήμτσα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, ο κ. Daul και η κ. Γιαννάκου ενημερώθηκαν λεπτομερώς για την προσπάθεια της Εκκλησίας να σταθεί δίπλα σε όσους αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης, λόγω της οικονομικής κρίσης και για το έργο της «Αποστολής».

Σύμφωνα με τον κ. Δήμτσα, τα αιτήματα βοήθειας σε φαγητό, γιατρό και φάρμακα έχουν τριπλασιαστεί τον τελευταίο χρόνο. Την ίδια στιγμή, ο Γενικός Διευθυντής της Οργάνωσης υπογράμμισε ότι η Αρχιεπισκοπή καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις βοήθειας.

«Είμαι εντυπωσιασμένος από το έργο της «Αποστολής» της Αρχιεπισκοπής Αθηνών» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και πρόσθεσε «θέλω να συγχαρώ τον Αρχιεπίσκοπο για την τάξη που επικρατεί στο κέντρο σίτισης κυρίως , όμως, γιατί αντιμετωπίζει με σεβασμό και αξιοπρέπεια εκείνους που έχουν ανάγκη. Με τον κ. Δήμτσα συζητήσαμε εκτενώς τρόπους έμπρακτης στήριξης του έργου της «Αποστολής» και της Εκκλησίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η στήριξη του διπλανού μας είναι ένας κοινός στόχος για τον οποίο θα προσπαθήσουμε μαζί».