ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ακάλυπτη» η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου!

«Ακάλυπτη» η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου!

Βρέθηκε με ποσό που ξεπερνά το 1,3 εκατ. Ευρώ σε ελβετική τράπεζα...

Νέα υπόθεση Βίκυς Σταμάτη φαίνεται να προέκυψε για το ΣΔΟΕ! Σύμφωνα με τις έρευνες του ΣΔΟΕ είναι αδύνατον το ποσό των 1,3 εκατομμυρίων ευρώ να έχει συγκεντρωθεί από τα εισοδήματα τόσο της ίδιας όσο και του τέως συζύγου της, Θεόδωρου Ουσταμπασίδη.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η κα Κουράκου εμφανίζεται να έχει καταθέσεις στην HBSC της Γενεύης ύψους 1, 3 εκατομμυρίων ευρώ.
Τις προηγούμενες ημέρες ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος του τέως υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου, για ανακριβή δήλωση «πόθεν έσχες».

Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τις παχυλές καταθέσεις της συζύγου του ο Γιάννος κατέθεσε το παρακάτω υπόμνημα:

«Είναι γεγονός ότι η σύζυγός μου Σταυρούλα Κουράκου διατηρούσε λογαριασμό στην Ελβετική τράπεζα HSBC στην Γενεύη. Ο συγκεκριμένος λογαριασμός ανοίχτηκε εν αγνοία μου και τα χρήματα που κατατέθηκαν σε αυτόν αποτελούν ουσιαστικά χρήματα της συζύγου μου Σταυρούλας Κουράκου και του τέως συζύγου της θεόδωρου Ουσταμπασίδη.

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν δικά μου χρήματα και εξ όσων έχω πληροφορηθεί στον συγκεκριμένο λογαριασμό κατατέθηκαν το έτος 2000 συγκεκριμένα ποσά (συνολικά τρεις καταθέσεις) και μέχρι το κλείσιμο αυτού δεν υπήρξε ουδεμία άλλη κατάθεση. Τα χρήματα αυτά κατατέθηκαν ως διαπίστευμα για τις σπουδές και την αποκατάσταση των δύο θιών τους Αλέξανδρου και Στέφανου-Σωτηρίου Ουσταμπασίδη...

Ήδη στο σημείο αυτό δηλώνω ότι μέρος των χρημάτων της συζύγου μου, που κατατέθηκαν στον συγκεκριμένο λογαριασμό, είναι χρήματα που είχε δικαίωμα να αναλαμβάνει σταδιακά από κοινούς τραπεζικούς μας λογαριασμούς (ήδη δηλωθέντες) που τηρούσαμε στην Ελλάδα και κυρίως στην Alpha Bank».

«Δεν γνώριζα την ύπαρξη του συγκεκριμένου λογαριασμού, ο οποίος θεωρήθηκε «οικογενειακή υπόθεση» της κ. Σταυρούλας Κουράκου, του τέως συζύγου της και των δύο παιδιών τους. Η ίδια δεν μου είχε αναφέρει κάτι σχετικό για λόγους καθαρά προσωπικούς και οικογενειακούς, όπως μου εξήγησε μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ, στην οποία περιλαμβάνεται και το όνομά της».

Ο κ. Παπαντωνίου, δηλαδή, παρότι δηλώνει ότι η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου έπαιρνε χρήματα από τους λογαριασμούς που είχαν μαζί για να τροφοδοτεί τον λογαριασμό στην Ελβετία ο ίδιος δεν γνώριζε την ύπαρξη του εν λόγω λογαριασμού στην HSBC!

Πόσα θέλουν για να μας τρελάνουν;