ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Πρέπει να στηριχθεί οικονομικά η Κύπρος

Βενιζέλος: Πρέπει να στηριχθεί οικονομικά η Κύπρος

«Στην περίπτωση του οικονομικού προβλήματος της Κύπρου και του προγράμματος προσαρμογής της Κύπρου γίνεται πολύ πιο έντονα αντιληπτή η σχέση ανάμεσα στην δημοσιονομική κυριαρχία και την εθνική κυριαρχία», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντησή του με τον νέο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε ότι «πρέπει να στηριχθεί οικονομικά η Κύπρος, να ανακάμψει δημοσιονομικά», γιατί, όπως σημείωσε, «η υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι πρώτη εθνική μας προτεραιότητα». Αυτό, όπως ανέφερε, ο κ. Βενιζέλος, ήταν και το βασικό αντικείμενο της συζήτησης που είχαν με τον κ. Νίκο Αναστασιάδη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ακόμα ότι «παρακολουθούμε τα θέματα, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε πρακτικά, γιατί πρέπει να βρεθεί μια λύση η οποία και την Κύπρο οικονομικά να την αφήσει να αναπνεύσει και στο εθνικό θέμα θα μας επιτρέψει να μείνουμε ανυποχώρητοι και σταθεροί σε αυτά που συνιστούν την εθνική μας στρατηγική και είναι και αποφάσεις του Συμβούλιου Ασφαλείας του ΟΗΕ».