ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Την βίαιη προσαγωγή των συγγενών Παπακωνσταντίνου ζητά η Προανακριτική

Την βίαιη προσαγωγή των συγγενών Παπακωνσταντίνου ζητά η Προανακριτική

Να παρέμβει εισαγγελέας αναμένεται να ζητήσουν τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής, που διερευνούν την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, προκειμένου αύριο να εκδοθεί ένταλμα ακόμα και για βίαιη προσαγωγή των τεσσάρων συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην Επιτροπή.

Σήμερα, στην Προανακριτική Επιτροπή αντί αυτών, έφτασαν τα τέσσερα υπομνήματα των Ελένης και Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, Ανδρέα Ρωσσώνη και Σιμεών Σικιαρίδη στα οποία αναφέρουν ότι είναι συμπτωματική η εμπλοκή τους στην υπόθεση, αβάσιμες οι υποψίες εναντίον τους ενώ επικαλούνται το άρθρο 223 της Ποινικής Δικονομίας προκειμένου να αρνηθούν την πρόσκληση για κατάθεση που τους είχε απευθύνει η προανακριτική. Το γεγονός αυτό ανάγκασε το προεδρείο της Επιτροπής να λάβει δραστικά μέτρα και να ζητά τώρα την βίαιη προσαγωγή τους.

Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι οι τέσσερις συγγενείς Παπακωνσταντίνου, εφόσον παραστούν στην Επιτροπή, έχουν το δικαίωμα να μην απαντούν σε όλες ή σε εκείνες τις ερωτήσεις που θεωρούν, ότι θα επιβαρύνουν τη θέση τους.

Σήμερα επίσης, αναμένεται η κατάθεση της Αικατερίνης Παυλάκη, η οποία φαίνεται ότι διατηρούσε λογαριασμό στην τράπεζα HSBC. Την μάρτυρα είχε προτείνει ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Βασίλης Οικονόμου, και αυτό γιατί το όνομά της βρίσκεται μια θέση πάνω από τα ονόματα των τεσσάρων συγγενών που διεγράφησαν από τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ επίσης το αρχείο της είναι ένα από τα 47 που σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη «μελέτησε» ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Ακολουθεί το σχετικό αίτημα για βίαιη προσαγωγή των συγγενών Παπακωνσταντίνου, που υπέβαλε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Βασίλης Καπερνάρος:

Kap.1

Kap.2
Kap.3

Διαβάστε επίσης:

Όπισθεν ολοταχώς ο Στουρνάρας