ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαυτάρης:Δεν είναι πρόγραμμα επισιτισμού η διανομή φρούτων σε σχολεία

Τσαυτάρης:Δεν είναι πρόγραμμα επισιτισμού η διανομή φρούτων σε σχολεία

Για το πρόγραμμα διανομής δωρεάν φρούτων και φρουτοσαλάτας στα σχολεία, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης υπογράμμισε, ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν είναι «πρόγραμμα επισιτισμού» και έχει στόχο να «κρατήσει στην ελληνική και ευρωπαϊκή διατροφή ψηλά στην πυραμίδα της διατροφικής αξίας, τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά», με σύνθημα «Τα παιδιά αγαπούν τα φρούτα», που υλοποιείται σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Φυσικά και σιτίζονται τα παιδιά. Θα δώσουμε περίπου 1 εκατ. τέτοια πακέτα με φρούτα και φρουτοσαλάτα στην Ελλάδα. Αυτό το πρόγραμμα υλοποιείται και στη Γερμανία και στην Ολλανδία. Θέλουμε τα παιδιά να συνεχίσουν να αγαπούν αυτού του είδους τη διατροφή - που είναι «καρδιά» της ελληνικής και μεσογειακής διατροφής».

Ο κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης τόνισε πως το πρόγραμμα αυτό θα επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο παράλληλα με τα άλλα προγράμματα, όπως είναι η διανομή γάλακτος ή ο διαγωνισμός που γίνεται για εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες που αφορά στα βασικά τρόφιμα που θα μοιραστούν ξανά το 2013.