ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Νέα εμπλοκή στην προανακριτική

Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Νέα εμπλοκή στην προανακριτική

Η αδυναμία του ΣΔΟΕ να παραδώσει πόρισμα σχετικά με τους λογαριασμούς των συγγενών του Παπακωνσταντίνου στο επόμενο χρονικό διάστημα έχει προκαλέσει προβληματισμό στα μέλη της προανακριτικής επιτροπής αφού βάσει χρονοδιαγράμματος οι εργασίες θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τα τέλη Μαρτίου.

Κάποια από τα μέλη υποστηρίζουν πως πρέπει να τηρηθούν πάση θυσία τα χρονοδιαγράμματα είτε έχουν το πόρισμα είτε όχι.

Εφόσον αποφασιστεί η παραπομπή του Παπακωνσταντίνου τον λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη...

Την αδυναμία των περισσοτέρων τραπεζών να απαντήσουν στο αίτημα του ΣΔΟΕ για την προσκόμιση στοιχείων που αφορούν τους λογαριασμούς των συγγενών του πρώην τσάρου της ελληνικής οικονομίας καταδεικνύουν οι απαντήσεις που έδωσαν στους ελεγκτές του Σώματος.

Σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα, το σχετικό αίτημα για το εάν διατηρούν λογαριασμούς και τι κινήσεις έχουν κάνει υπεβλήθη σε περισσότερα από 50 πιστωτικά ιδρύματα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι οι απαντήσεις των τραπεζών εξόργισαν μέχρι και τους ίδιους τους οικονομικούς εισαγγελείς.

Συγκεκριμένα οι κύριοι Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης με έγγραφο που απέστειλαν στον προϊστάμενο της περιφερειακής Διεύθυνσης Αττικής του ΣΔΟΕ επισημαίνουν τα παρακάτω:

Στο κείμενο του σχετικού και του συνοδεύοντος αυτού πίνακα αναφέρεται ευθέως, σαφώς και ανενδοιάστως αφενός μεν ο εισέτι ελλειμματικός χαρακτήρας των αποσταλέντων από τις τράπεζες στοιχείων, αφετέρου δε το εις ικανόν βαθμό δυσχερές της αξιοποιήσεως αυτών, λόγω, κυρίως, της μορφής υπό την οποίαν απεστάλησαν».

Και καταλήγει τονίζοντας την ανάγκη ταχείας διεξαγωγής του ελέγχου χωρίς όμως να χαθεί η πληρότητα και η ποιότητα του ελέγχου αυτού.