ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Το ΚΚΕ για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

«Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο εθνικισμός και ο φασισμός είναι εχθροί της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων» τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού, προσθέτοντας ότι εχθρός είναι «το μεγάλο κεφάλαιο μαζί με τα κόμματα και τους πολιτικούς που το στηρίζουν».

«Ο ρατσισμός και ο φασισμός δεν δημιουργούνται ούτε αναπαράγονται στο κενό, όπως υποστηρίζουν διάφορα αταξικά αντιρατσιστικά- αντιφασιστικά σχήματα και κινήματα, που αποτελούνται από δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Γεννιούνται, τρέφονται και αναπαράγονται μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα. Ο φασισμός και ο ρατσισμός θα πεθάνουν οριστικά μαζί με το σύστημα που τους γεννά», επισημαίνει το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση του κόμματος, η Χρυσή Αυγή και οι άλλες εθνικιστικές- ρατσιστικές οργανώσεις χαρακτηρίζονται ως «κολαούζοι και μπράβοι των αφεντικών, των εφοπλιστών, των μεγαλοεπιχειρηματιών, δηλαδή του συστήματος» και υπογραμμίζεται ότι «θα πάρουν την ταξική απάντηση που τους ταιριάζει από το εργατικό και λαϊκό κίνημα, από μια πλατειά Λαϊκή Συμμαχία, στην οποία δεν χωράει καμία φυλετική διάκριση, με στόχο την κατάργηση του καπιταλισμού και των μονοπωλίων».

«Η ΝΔ και τα κόμματα της συγκυβέρνησης, όλοι αυτοί που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για το ρατσισμό και στήνουν σικέ γραφεία καταγγελιών, έχουν συμβάλει και με το παραπάνω στη δημιουργία και άνοδό του», αναφέρει το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι αυτό έχει γίνει «με τη στοχοποίηση των μεταναστών για όλα τα δεινά, με την άρνηση αναγνώρισης δικαιωμάτων στους μετανάστες και τα παιδιά τους, με τα προγκρόμ και τον «Ξένιο Δία», με την ανοχή και τη συγκάλυψη της ρατσιστικής βίας, με τη θεωρία των «δύο άκρων», με τον αντικομμουνισμό και την γελοία προσπάθεια εξομοίωσης του φασισμού με τον κομμουνισμό». «Καμία ανοχή στο φασισμό και το ρατσισμό. Αποκάλυψη και απομόνωσή τους παντού. Λαϊκή αλληλεγγύη στα θύματα ρατσιστικής βίας», καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.