ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άρση της βουλευτικής ασυλίας για Πιπιλή και Κυριαζίδη

Άρση της βουλευτικής ασυλίας για Πιπιλή και Κυριαζίδη

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Φωτεινής Πιπιλή και Δημήτρη Κυριαζίδη.

Υπέρ της άρσης της ασυλίας της Φωτεινής Πιπιλή ψήφισαν 187 βουλευτές, κατά τάχθηκαν 19 βουλευτές, «παρών» δήλωσαν 4 βουλευτές ενώ υπήρξε και ένα λευκό ψηφοδέλτιο. Υπέρ της άρσης της ασυλίας του κ. Κυριαζίδη ψήφισαν 175 βουλευτές, «όχι» είπαν 33 βουλευτές, «παρών» δήλωσε ένας, ενώ βρέθηκαν και δύο λευκά ψηφοδέλτια.

Από την πλευρά της, η κα Πιπιλή δήλωσε πως «δεν έχει κανένα αυθαίρετο» και υποστήριξε ότι «έχει διαπομπευθεί από άθλιους με άθλιες πρακτικές».

Επιπλέον, αφού κατέθεσε τα σχετικά έγγραφα, ζήτησε και η ίδια την άρση της ασυλίας της, τονίζοντας πως δεν πρέπει να υπάρχει καμία σκιά σε βουλευτή «ακόμη κι αν συκοφαντείται χυδαία από κρατικούς λειτουργούς».

Ο κ. Κυριαζίδης αναφερόμενος στην υπόθεση που τον αφορά περί ψευδούς καταμήνυσης είπε πως ενώ έχει αθωωθεί, «για λόγους συνδικαλιστικής εμπάθειας και εκδικητικότητας» μηνύθηκε εκ νέου ως ηθικός αυτουργός.

«Είναι πολύ κακό να δικαζόμαστε τρεις φορές. Τη μια φορά κρεμάστηκα στα πρωτοσέλιδα του νομού μου επειδή δήθεν κάτι έκανα. Εκείνο που έκανα ήταν να στείλω τους απατεώνες στο δικαστήριο. Και πάλι αυτό θα έκανα» είπε ο κ. Κυριαζίδης μιλώντας στην Ολομέλεια.