ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Δεν είναι δυνατόν να μην ελέγχουμε τον υδροφόρο ορίζοντα!

Καμμένος: Δεν είναι δυνατόν να μην ελέγχουμε τον υδροφόρο ορίζοντα!

«Αποκλειστικός γνώμονας και αποκλειστικά κριτήρια βάσει των οποίων λαμβάνονται αποφάσεις, ιδιαιτέρως για κρίσιμα ζητήματα που εμπεριέχουν και εθνικά χαρακτηριστικά, όπως είναι η προστασία και η διαχείριση του νερού είναι η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος, από την πλευρά της κυβέρνησης», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, κατά την συζήτηση επερώτησης των ΑΝ.ΕΛ. σχετικά με την διαχείριση των υδάτινων πόρων.

Μιλώντας στην Ολομέλεια, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος είπε πως δεν νοείται να μην ελέγχουμε τον υδροφόρο ορίζοντα που αποτελεί το μέλλον για τα παιδιά μας, τόνισε ότι το θέμα είναι εθνικό και κάλεσε την κυβέρνηση να το αντιμετωπίσει έτσι.

«Μην υποκύπτετε στην Τρόικα και στον κ. Φούχτελ που γυρίζει ανά δήμο να προωθήσει γερμανικές επιχειρήσεις καύσης των σκουπιδιών και παραγωγής ενέργειας, για να πάρει τα κονδύλια της ΕΕ. Είστε υπουργός ενός εθνικά κυρίαρχου κράτους, αυτό που ενδιαφέρει είναι το δημόσιο συμφέρον, δεν είναι τα συμφέροντα των εταιρειών που εκπροσωπεί ο κάθε κ. Φούχτελ, που λειτουργεί ως κατακτητής», είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας ο κ. Σταύρος Καλαφάτης ξεκαθάρισε πως «ο στόχος της πολιτικής που ακολουθείται στο ζήτημα της ορθής διαχείρισης των υδατικών πόρων, της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος είναι η προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και γενικότερα της προάσπισης όλων των δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων».

Ειδικότερα., ανέφερε ότι αυτό το αποδεικνύει το ΥΠΕΚΑ και η κυβέρνηση, ακολουθώντας συγκεκριμένες πολιτικές και έχοντας επιτύχει την θωράκιση του θεσμικού πλαισίου και την ενίσχυση των μηχανισμών που αποτελούν τον πυρήνα της δημόσιας εξουσίας. «Είναι καθαρό ότι είναι αποκλειστική στόχευση της κυβέρνησης να διασφαλίσει τους υδατικούς πόρους και να διευκολύνει ώστε να γίνει η ορθή διαχείριση και αξιοποίηση αναπτυξιακής διάστασης», είπε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός.