ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Λάβρος κατά της Γερμανίας ο Κ. Στεφανόπουλος: Θέλει να μας υποτάξει!

Λάβρος κατά της Γερμανίας ο Κ. Στεφανόπουλος: Θέλει να μας υποτάξει!

Επικριτικός όσον αφορά στη στάση της Γερμανίας απέναντι τόσο στην Ελλάδα όσο και συνολικότερα στις ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα εμφανίστηκε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος.

Σε συνέντευξή του σε εβδομαδιαία εφημερίδα, ο κ. Στεφανόπουλος αναφέρθηκε στις εξελίξεις στην Κύπρο και εγκάλεσε τις κυβερνήσεις της μαρτυρικής Μεγαλονήσου για τις πολιτικές που ακολούθησαν και οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.

«Η Γερμανία κοιτά αποκλειστικά το συμφέρον της και το συμφέρον της είναι να υποταχθεί η Ελλάδα και όχι μόνο» δήλωσε ο κ. Στεφανόπουλος και συμπλήρωσε πως οι υπόλοιπες χώρες δείχνουν σαν να μη θέλουν και να μην μπορούν να αντιδράσουν.

Τάχθηκε ωστόσο υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, χαρακτηρίζοντας την επιλογή αυτή «μονόδρομο». «Πιστεύω στο ευρώ έναντι της επιστροφής στο εθνικό νόμισμα», τόνισε ενώ το ίδιο ισχυρίστηκε και για την Κύπρο.

«Ο λαός της Κύπρου πληρώνει σήμερα τα επίχειρα των λαθών που έκαναν οι κυβερνήσεις του», είπε, ενώ χαρακτήρισε μέγα λάθος το ότι η Βουλή καταψήφισε την πρώτη πρόταση του Eurogroup, αφού η επόμενη που υιοθετήθηκε ήταν χειρότερη.