ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: «Αγκάθι» οι απολύσεις – Πρέπει να αποφύγουμε τα νέα μέτρα

Βενιζέλος: «Αγκάθι» οι απολύσεις – Πρέπει να αποφύγουμε τα νέα μέτρα

Περισσότερο από μία ώρα διήρκεσε η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με την τρόικα στα γραφεία του Κινήματος στην Ιπποκράτους.

Όπως δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Βενιζέλος, «μεγάλο αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα αποτελεί η δημόσια διοίκηση.

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η τρόικα αντιμετωπίζει το ζήτημα αυτό -και σωστά όπως είπε- από μια διαρθρωτική και όχι από μια δημοσιονομική οπτική γωνία.

«Στο ζήτημα αυτό κρίνεται η αξιοπιστία μας. Δεν φοβόμαστε τις μεταρρυθμίσεις, δεν φοβόμαστε τις αλλαγές, τις χρειαζόμαστε», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «ο Έλληνας πολίτης δεν αποδέχεται κανενός τύπου συντεχνιακή αντίσταση, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσίων υπαλλήλων δεν θέλει να ταυτίζεται με τους λίγους που συνιστούν πρόβλημα για το κράτος, τον πολίτη και την κοινωνία».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως πρέπει να κινηθούν διαδικασίες και πειθαρχικής αξιολόγησης και επαγγελματικής αξιολόγησης, που «θα προσδώσουν στην χώρα αξιοπιστία και στο εσωτερικό και διεθνώς».

«Στόχος μας», τόνισε, «είναι και πρέπει να είναι να αποφύγουμε οποιαδήποτε σκέψη για πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Δεν τα αντέχει η κοινωνία, η οικονομία και το πολιτικό σύστημα.

Ανέφερε ακόμη ότι θα συζητήσει για τα θέματα αυτά και με τον Πρωθυπουργό και με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη, σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει και συνάντηση μεταξύ της ΔΗΜΑΡ και της τρόικας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τους εκπροσώπους της τρόικας βρέθηκαν και οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, με τον κ. Βενιζέλο να επισημαίνει ότι το ζήτημα της συγχώνευσης Εθνικής και Eurobank δεν έχει λάβει την οριστική του απάντηση.

«Η οριστική απόφαση θα ληφθεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, όταν ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος διαβεβαίωσε ότι στο σύνολο τους οι καταθέσεις είναι διασφαλισμένες, ενώ επισήμανε ότι στόχος είναι ένα σταθερό τραπεζικό σύστημα.