ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παπαρήγα: Ένα βήμα πιο μπροστά στις 15 Απρίλη

Παπαρήγα: Ένα βήμα πιο μπροστά στις 15 Απρίλη

Απέφυγε να μιλήσει για το δικό της μέλλον στην ηγεσία του κόμματος, ενώ επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ

Με την παρουσίαση της εισήγησης της ΚΕ του ΚΚΕ, από την Αλέκα Παπαρήγα, ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Στην ομιλία της η κ. Παπαρήγα τόνισε την αναγκαιότητα να προωθηθεί η ενότητα δράσης της εργατικής τάξης με στρατηγικό σκοπό το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, την ανατροπή της αστικής εξουσίας και την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας από την εργατική τάξη».

Σύμφωνα με την κ. Παπαρήγα, η πολιτική συμμαχιών του ΚΚΕ εδράζεται «πάνω στην αντικειμενική αναγκαιότητα να προωθηθεί η ενότητα δράσης της εργατικής τάξης και η κοινή δράση της με τους μισοπρολετάριους, τους φτωχούς αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες και τη φτωχή αγροτιά».

«Η 15η Απρίλη να βρει το ΚΚΕ ένα βήμα πιο μπροστά», έθεσε ως στόχο η Αλέκα Παπαρήγα η οποία αναφέρθηκε στους διαφωνούντες κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου.

Απαντώντας σε όσους κατηγορούν το κόμμα ότι παραπέμπει τα πάντα στο σοσιαλισμό, χωρίς να δίνει πάλη για τα οξυμένα προβλήματα των εργαζομένων, η γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ σημείωσε: «Σηκώσαμε στις πλάτες μας το μεγαλύτερο βάρος των αγωνιστικών κινητοποιήσεων».

Η κ. Παπαρήγα έστρεψε τα βέλη της κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε ότι «απέβαλε πολύ γρήγορα υποσχέσεις και ριζοσπαστικά συνθήματα, αυτά που τον έκαναν δημοφιλή σε αριστερές, ριζοσπαστικές μάζες».

Καταλόγισε επίσης στην αξιωματική αντιπολίτευση πως «όσο βλέπει ότι έχει πιθανότητα να κυβερνήσει, μιλάει για "κλεπτοκρατία", για καλούς και κακούς επιχειρηματίες, για κυβέρνηση της διαπλοκής, ώστε να απαλλαγεί από όποιες δεσμεύσεις ανέλαβε στις τελευταίες εκλογές ότι θα έπαιρνε μέτρα κατά των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων».

Αξίζει πάντως να αναφερθεί ότι σε κανένα σημείο η γ.γ της Κεντρικής Επιτροπής δεν αναφέρθηκε στο δικό της μέλλον στην ηγεσία του κόμματος.