ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικόλοπουλος: Η δημοκρατία δεν «σηκώνει» κλωτσοπατινάδες

Νικόλοπουλος: Η δημοκρατία δεν «σηκώνει» κλωτσοπατινάδες

Την καταδίκη όσων συνέβησαν χθες στο ΤΕΙ της Πάτρας ζητεί από όλα τα κόμματα και τους πολιτικούς χώρους ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος.

«Η δημοκρατία δεν ΄΄σηκώνει’’, ούτε κλωτσοπατινάδες μέσα στους χώρους εκπαίδευσης, ούτε ομηρίες και εγκλωβισμούς, καθηγητών», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο πρώην υπουργός.

«Κατά κάποιες πληροφορίες δε, υπήρξε μέχρι και εισβολή ''εξωσχολικών'' χθες στο ΤΕΙ. Κοινών τραμπούκων, δηλαδή, που ουδεμία σχέση έχουν με το ΤΕΙ της Πάτρας. Αλίμονο… Αν έτσι λειτουργούν οι ''ναοί'' της εκπαίδευσης, τότε όλοι πρέπει, πραγματικά να θλιβόμαστε για το μέλλον αυτής της χώρας, που θα είναι ακόμα πιο σκοτεινό από το παρόν», σημειώνει ο κ. Νικολόπουλος.

Εκτιμά πάντως ότι η πλειοψηφία της νεολαίας δεν αρέσκεται στις κλωτσοπατινάδες, δεν χρησιμοποιεί τραμπούκους και δεν θέλει να βλέπει τους δασκάλους της κλειδωμένους σε αίθουσες, με δεσμοφύλακες κάποιους άλλους νέους.

«Τα θλιβερά επεισόδια οφείλονται σε μικρές και ηχηρές μειοψηφίες, που ένα σωστό εκπαιδευτικό σύστημα θα απομόνωνε και θα εξοβέλιζε από τους εκπαιδευτικούς χώρους».

Σύμφωνα με τον κ. Νικολόπουλο, «το σχέδιο ''Αθηνά'', το οποίο έστω και ως αφορμή τροφοδότησε τα χθεσινά έκτροπα στο ΤΕΙ, αποτελεί μία ακόμα πέτρα στο βυθισμένο λείψανο του εκπαιδευτικού συστήματος.

Η ''Αθηνά'', κατά τη γνώμη μας, πέθανε προτού καν γεννηθεί», καταλήγει ο κ. Νικολόπουλος.