ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ράιχενμπαχ: Οι Έλληνες κέρδισαν την αξιοπιστία

Ράιχενμπαχ: Οι Έλληνες κέρδισαν την αξιοπιστία

Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τα αποτελέσματα που φέρνουν οι μεταρρυθμίσεις εμφανίστηκε ο επικεφαλής της ομάδας δράσης για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, κατά την ομιλία του στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης του Economist.

«Η δυναμική των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα είναι πλέον δεδομένη», δήλωσε ο κ. Ράιχενμπαχ κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για απτά αποτελέσματα.

«Οι πρώτες θετικές εξελίξεις πρέπει να συνεχιστούν μέσω της βέλτιστης χρήσης των διαθέσιμων πόρων και της συνέχισης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων», είπε ο επικεφαλής της Task Force, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως «ο Έλληνας έχει κερδίσει την αξιοπιστία».

Σημείωσε ακόμη ότι η ελληνική κυβέρνηση και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεργάζονται στενά προκειμένου να καταστήσουν την Ελλάδα πιο ελκυστική για επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Παράλληλα εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η κυβέρνηση έχει την ικανότητα και την αποφασιστικότητα να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις», ενώ επισήμανε ότι «υπάρχει θέληση και από την πλευρά της επιτροπής να στηρίξει την Ελλάδα στον δύσκολο δρόμο της ανάπτυξης και της ανάκαμψης».