ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κυπριανού: Αναζητούμε εναλλακτική επιλογή

Κυπριανού: Αναζητούμε εναλλακτική επιλογή

Οι εξελίξεις της κυπριακής οικονομίας, αλλά και το Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά με τον γ.γ του ΑΚΕΛ, Άντρο Κυπριανού.

Εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Κυπριανού δήλωσε:

«Έχουμε αναφέρει τις έντονες ανησυχίες μας για τις αποφάσεις που μας έχει ουσιαστικά επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, αποφάσεις οι οποίες δείχνουν μια διαφοροποίηση της, μέχρι σήμερα, στάσης τους αναφορικά με τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων στον τραπεζικό τομέα, κάτι που θεωρώ ότι θα πρέπει να ανησυχήσει όχι μόνο την Κύπρο, αλλά και τις υπόλοιπες χώρες που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα.

Αυτές οι αποφάσεις θα έλεγα ότι έχουν καταστρέψει την Κυπριακή οικονομία, την επιχειρηματικότητα στο νησί και θα χρειαστούν τεράστιες προσπάθειες, για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες.

Έχουμε, λοιπόν, ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για την κατάσταση, αλλά και για τους προβληματισμούς που αναπτύσσουμε ως κόμμα γύρω από αυτά τα ζητήματα και το γεγονός ότι αναζητούμε μια εναλλακτική επιλογή, για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του μνημονίου.

Φυσιολογικά, έχουμε συζητήσει και το Κυπριακό. Ένα θέμα που έχει να κάνει με την επιβίωση του λαού μας στο νησί και για το οποίο πρέπει να πω ότι έχουμε έντονες ανησυχίες για ενδεχόμενη προσπάθεια από διάφορες πλευρές και σε αυτό το ζήτημα να υπάρξει μια βεβιασμένη ενέργεια, η οποία να οδηγήσει στην επιβολή λύσης και στο Κυπριακό, η οποία να συγκρούεται με αυτά τα οποία έχουν μέχρι σήμερα αποφασισθεί.

Θεωρήσαμε, λοιπόν, χρήσιμο να ανταλλάξουμε αυτές τις απόψεις με τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Η Ελλάδα, παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει, εξακολουθεί να παραμένει το βασικότερο στήριγμα του Κυπριακού λαού στον αγώνα που δίνει για απελευθέρωση και επανένωση και θεωρήσαμε ότι ήταν χρήσιμο να έχουμε αυτές τις ανταλλαγές απόψεων.

Πρέπει να πω ότι η συζήτηση έγινε μέσα σε πάρα πολύ φιλικά πλαίσια, όπως πάντοτε εξάλλου, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και θέλω να τον ευχαριστήσω ιδιαίτερα γι’ αυτό».