ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιστός «φίλος» των Τούρκων ο Γιάννης Μπουτάρης

Πιστός «φίλος» των Τούρκων ο Γιάννης Μπουτάρης

Ακάθεκτος συνεχίζει την προσπάθεια εκτουρκισμού της πόλης ο Δήμαρχος

Εμμένει στην προσπάθεια του να γεμίσει Τούρκους τη Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μπουτάρης και για το σκοπό αυτό δίνει τα πάντα.

Τελευταίο χτύπημα του η παραχώρηση του Αλατζά Ιμαρέτ προκειμένου να εορταστεί το ραμαζάνι στις 8 Αυγούστου ενώ έχει ήδη προηγηθεί η παραχώρηση του Γενί Τζαμί στην Ιερατική Σχολή της Κομοτηνής ώστε να προσευχηθούν οι σπουδαστές της. Ουσιαστικά, ο κ.Μπουτάρης παραχωρεί μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς, όπως αυτά έχουν χαρακτηριστεί, ώστε να γίνονται λατρευτικές τελετές ευελπιστώντας με τον τρόπο αυτό να προσελκύσει μουσουλμάνους από την Τουρκία, θέτοντας τα κέρδη πάνω από την ιστορία της πόλης που υπηρετεί.

Αυτό πάντως που γεννά πολλά ερωτηματικά είναι η εμμονή του Δημάρχου σε αυτό το μοντέλο αμοιβαίων παραχωρήσεων τη στιγμή μάλιστα, που η άλλη πλευρά δεν είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει το παραμικρό. Σκεφτείτε δηλαδή να υπήρχε ελληνικό αίτημα για πραγματοποίηση Θείας Λειτουργίας στην Αγία Σοφιά, ποια θα ήταν η αντίδραση των τουρκικών Αρχών.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί, πως εκτός της παραχώρησης των δύο χώρων, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης προετοιμάζει μεγαλοπρεπή εγκαίνια του σπιτιού του Κεμάλ Ατατούρκ έπειτα από την πρόσφατη ανακαίνιση τους, σε μία κίνηση που πρόκειται να συναντήσει μεγάλες αντιδράσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος βέβαια κινείται και ο έτερος Δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, ο οποίος πριν λίγο διάστημα δήλωσε την πρόθεση του να δημιουργηθούν πέραν του κεντρικού τεμένους, άλλα 1-2 τζαμιά σε κάθε διαμέρισμα της πρωτεύουσας, δηλαδή 15 μόνο στην Αθήνα. Για την ενίσχυση των Ελλήνων πάντως, ούτε λόγος...