ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας, Βενιζέλος και ΑΝ.ΕΛ. για την απαγωγή των ιεραρχών

Τσίπρας, Βενιζέλος και ΑΝ.ΕΛ. για την απαγωγή των ιεραρχών

Επικοινωνία με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλ. Τσίπρας, κατά την οποία εξέφρασε την συμπαράστασή του στις δύσκολες αυτές ώρες της απαγωγής του αδελφού του και του Μητροπολίτη Γιοχάνα Ιμπραχίμ, καθώς και την ανησυχία του για την τύχη των συνοδών τους.

Ακόμα, γνωστοποίησε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να συμβάλει με κάθε τρόπο στην επίλυση του προβλήματος. Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ καταδίκασε «με τον πιο απερίφραστο τρόπο τέτοιου είδους ενέργειες που πυροδοτούν διαθρησκευτικές εντάσεις σε μια εύφλεκτη περιοχή» ενώ ζήτησε από την ελληνική κυβέρνηση να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για την άμεση απελευθέρωσή τους.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο και τον Υπουργό Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλο ενώ παρακάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο να μεταβιβάσει το ενδιαφέρον του στον Πατριάρχη Αντιοχείας.

Σε ανακοίνωσή τους για το ίδιο θέμα, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες σημειώνουν ότι η απαγωγή του Ελληνορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας κ. Παύλου και του Συρορθόδοξου Μητροπολίτη Χαλεπίου κ. Γρηγορίου, καθώς και η δολοφονία των δύο συνοδών από ισλαμιστές στην Συρία «είναι καθοριστικό γεγονός για την στάση μας στη Συρία».