ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΚΚΕ κατακρίνει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

Το ΚΚΕ κατακρίνει το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης

«Το πολυνομοσχέδιο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, που προωθεί την τελευταία συμφωνία με την τρόικα, αποτελεί ένα ακόμη πακέτο αντιλαϊκών μέτρων που οξύνει περισσότερο τα προβλήματα, που βιώνει το σύνολο των εργαζομένων και των λαϊκών νοικοκυριών», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση του κόμματος αναφέρεται ότι με το πολυνομοσχέδιο προωθείται η απόλυση χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων, με άλλοθι το υπαρκτό πρόβλημα των επιόρκων και τονίζεται ότι πραγματικός στόχος, μεταξύ άλλων, είναι και η κατάργηση της σταθερής δουλειάς για όλους τους εργαζόμενους. Το ΚΚΕ κάνει λόγο για μονιμοποίηση του «χαρατσιού» στα ακίνητα, καθώς και για πρόθεση της κυβέρνησης για κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.

«Οι ρυθμίσεις για τα τραπεζικά δάνεια δεν συνιστούν πραγματική ανακούφιση για τα λαϊκά νοικοκυριά, αφού τα χρέη τους προς τις τράπεζες δεν μειώνονται ούτε στο ελάχιστο», επισημαίνει το ΚΚΕ, υπενθυμίζοντας ότι έχει καταθέσει στη Βουλή πρόταση νόμου για την ουσιαστική ανακούφιση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, που πρέπει να αποτελέσει στόχο πάλης και διεκδίκησης του κινήματος.

«Αντίστοιχα είναι πρόκληση να αποκαλούνται οι πολλαπλές έντοκες δόσεις και τα δρακόντεια μέτρα επιβολής της φοροληστείας των λαϊκών στρωμάτων ως φιλολαϊκή ρύθμιση», τονίζεται στην ανακοίνωση. «Και αυτή η συμφωνία, όπως και οι προηγούμενες, αποδεικνύει αυτό που μόνο το ΚΚΕ λέει στο λαό.

Ότι οι κυβερνητικές συμφωνίες με την τρόικα υλοποιούν μια συγκεκριμένη στρατηγική, που συναποφασίζεται στην ΕΕ, υλοποιείται ενιαία σε όλες τις χώρες - μέλη και υπηρετεί τους εγχώριους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους, τραπεζικούς, βιομηχανικούς, εμπορικούς» υπογραμμίζει το ΚΚΕ, καλώντας τον λαό να εξάγει ουσιαστικά πολιτικά συμπεράσματα, να γυρίσει την πλάτη «τόσο στους εκβιασμούς της κυβέρνησης, όσο και στον εμπαιγμό του ΣΥΡΙΖΑ ότι μια άλλη κυβέρνηση, «εντός των τειχών» της ΕΕ και με τα μονοπώλια κυρίαρχα στην οικονομία, θα καταφέρει να τον ανακουφίσει από τα δεινά που του συσσωρεύουν».

«Ο λαός να δώσει τη δική του απάντηση, οργανώνοντας δυναμώνοντας τη λαϊκή συμμαχία, για να απαλλαγεί οριστικά από τα μνημόνια, τα αντιλαϊκά μέτρα και την ΕΕ» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.