«Χρειάζεται μία νέα Μεσογειακή Άνοιξη που θα φέρει τη δημοκρατία»

Newsroom Newsroom

«Χρειάζεται μία νέα Μεσογειακή Άνοιξη που θα φέρει τη δημοκρατία»

Την ανάγκη να υπάρξει μια μεγάλη δημοκρατική αλλαγή σε όλες τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου που θα φέρει στο προσκήνιο τις ανάγκες των λαών, υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στην πορεία για την επέτειο της επανάστασης των Γαρυφάλλων στην Πορτογαλία.

«Πριν από τριάντα εννιά χρόνια η δημοκρατία επέστρεψε στην Πορτογαλία. Λίγο μετά, επέστρεψε στην Ισπανία. Σήμερα, τριάντα εννιά χρόνια μετά, χρειάζεται μια μεγάλη, ριζική αλλαγή στον ευρωπαϊκό Νότο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε, ότι είναι ανάγκη να επιστρέψει η δημοκρατία και η κοινωνική συνοχή κάνοντας λόγο για μια «νέα Μεσογειακή Άνοιξη, που θα διώξει τα βάρη της λιτότητας από τους λαούς, θα βγάλει τους λαούς από αυτό τον ολισθηρό και αδιέξοδο δρόμο των μνημονίων και θα ξαναφέρει τη δημοκρατία και την κοινωνική συνοχή».

Ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε επίσης την ανάγκη οι χώρες του ευρωπαϊκού νότου να ενώσουν τις δυνάμεις τους για ένα κοινό μέλλον τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αυτό που χρειάζεται είναι να βγούνε στο προσκήνιο, όχι μόνο τα κόμματα της αριστεράς του ευρωπαϊκού Νότου, αλλά και τα κοινωνικά και λαϊκά κινήματα σε όλο τον ευρωπαϊκό Νότο. Όπως στην Ελλάδα, έτσι, πολύ σύντομα, στην Ισπανία και την Πορτογαλία, ενδεχομένως και στην Ιταλία, να ωριμάσουν οι συνθήκες για μεγάλες πολιτικές αλλαγές. Για μια μεγάλη, δημοκρατική αλλαγή που θα φέρει στο προσκήνιο τις ανάγκες των λαών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DPG NETWORK
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2010-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved