ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μεγάλα ερωτήματα για τον θεσμό του «Εθνικού συντονιστή»

Μεγάλα ερωτήματα για τον θεσμό του «Εθνικού συντονιστή»

Στην μάχη για την καταπολεμηση της διαφθοράς υπάγεται ο νεός θεσμός του "Εθνικού συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς".

Ο "Εθνικός Συντονιστής για την καταπολέμηση της Διαφθοράς" θα αμείβεται με 72.000 ευρώ το χρόνο και για τον εξοπλισμό του γραφείου του θα πληρώσουμε 50.000 ευρώ.

Επίσης αυτός «θα υπάγεται απʼ ευθείας στον Πρωθυπουργό» γεγονός που εγείρει σοβαρά ερωτήματα. Πως μπορεί να είναι "Εθνικός" από την στιγμή που διορίζεται και αναφέρεται στον αρχηγό του κράτους; Μήπως έτσι πάνε οι θεσμοί περίπατο, αφού αυτομάτως υπάρχει απόλυτη εξάρτηση από την εκάστοτε εξουσία;

Στο παρασκήνιο μάλιστα, ακούγεται το όνομα γνωστού δικηγόρου που απασχολεί την επικαιρότητα, ως πρώτος κάτοχος αυτής της θέσης.

Προφανώς λόγω "τεχνογνωσίας" του αντικειμένου; Επίσης προκαλεί εντύπωση η διαφαινόμενη απομάκρυνση του Γιώργου Σούρλα που ήταν και ο εμπνευστής ενός τέτοιου θεσμού, όχι φυσικά με αυτές τις προδιαγραφές εξάρτησης.

Ενόχλησε μήπως ο κύριος Σούρλας και οι έρευνες που έκανε; Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι ακόμα και ο αρμόδιος υπουργός Ρουπακιώτης, κράτησε αποστάσεις.

Ο διορισμός του προσώπου που θα ενσαρκώσει τον φορέα θα δώσει πιθανότατα και τις απαντήσεις.