ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος και ΓΑΠ τα έσπασαν με αφορμή τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ!

Βενιζέλος και ΓΑΠ τα έσπασαν με αφορμή τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ!

Οι καυτοί μεταξύ τους διάλογοι

Όταν ζητήσαμε από συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου να μας αξιολογήσει το κλίμα της συνάντησής του με τον διάδοχό του Β. Βενιζέλο, μας απάντησε χαρακτηριστικά:Πλέον είναι δυο ξένοι στο ίδιο κόμμα!

Οι πληροφορίες απ' τη συνάντηση δείχνουν ότι η ρήξη στις σχέσεις Βενιζέλου-ΓΑΠ μάλλον θα πρέπει να θεωρείται οριστική, με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, όπως ήδη έχει επισημάνει το Newsbomb.

Ο Γ. Παπανδρέου, κατά τις ίδιες πληροφορίες, εμφανίστηκε οργισμένος, για τις διαρροές περί των επικείμενων πορισμάτων των ελεγκτικών εταιριών για τη διαχείριση της περιόδου 2004-2010, διαρροές που ευθέως απέδωσε σε επιτελείς του Βενιζέλου.

Μάλιστα στους ίδιους επέρριψε την ευθύνη και για τις διαρροές περί του πόσο κόστισαν τα ταξίδια του σε Κόστα Ρίκα και Γιοχάνεσμπουργκ, διαρροές που χαρακτήρισε άθλιες και γεμάτες ψέματα.

Και είπε στον διάδοχό του, ότι όλα αυτά έχουν στόχο την απαξίωσή του και την πολιτική του εξόντωση!

Ο Βενιζέλος αρνήθηκε όλες αυτές τις αιτιάσεις. Επεσήμανε ότι πράγματι η διαχείριση της περιόδου 2004-2010 είναι γεμάτη από «μαύρες τρύπες», που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ σε κατάσταση χρεοκοπίας!

Του είπε, ότι ευθύνη γι' αυτό έχουν και στενοί συνεργάτες του, οι οποίοι έχουν αρνηθεί τη συνεργασία για την πλήρη διερεύνηση των οικονομικών πεπραγμένων της περιόδου.

Μάλιστα αναφέρθηκε στους Ν. Αθανασάκη και Ροβ. Σπυρόπουλο. Και δεν αρκέστηκε σε αυτά. Πρόσθεσε, πως συνεργάτες του Γιώργου συνεχίζουν να τον υπονομεύουν και σήμερα. Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε τον Μιχ. Καρχιμάκη, ο οποίος ηγείται της κίνησης των «75» στελεχών που πρόσφατα συναντήθηκαν και άσκησαν έντονη κριτική στα πεπραγμένα Βενιζέλου. Επίσης αναφέρθηκε ακόμα και σε άλλα στελέχη, όπως τους Ραγκούση, Μόσιαλο, Πεταλωτή.

Ο ΓΑΠ απάντησε ότι ουδείς μιλά εξ ονόματός του. Και εγκάλεσε τον Βενιζέλο, ότι σκόπιμα δεν ζήτησε την διερεύνηση της περιόδου που προηγήθηκε της δικής του, δείχνοντας έτσι την περίοδο Σημίτη!

Ο Βενιζέλος απ' τη μεριά του τόνισε, πως σε κάθε περίπτωση τα πορίσματα των ελεγκτικών εταιριών θα συζητηθούν στα κομματικά όργανα και θα σταλούν στον εισαγγελέα!

Αυτό το εξέλαβε ως απειλή ο Γ. Παπανδρέου, ο οποίος προειδοποίησε ότι δεν θα επιτρέψει τον εξευτελισμό και την πολιτική του εξόντωση!

Η συνάντηση τελείωσε σε κλίμα κάθε άλλο παρά... αγάπης και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες!