ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Γ. Παπανδρέου ξέχασε(;) την εργατική Πρωτομαγιά

Ο Γ. Παπανδρέου ξέχασε(;) την εργατική Πρωτομαγιά

Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου μέσα σε λίγα χρόνια που κάθισε στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ να το μετάλλαξε ιδεολογικά, ωστόσο ποτέ δεν παρέλειπε να στείλει το μήνυμά του για την εργατική Πρωτομαγιά.

Κάθε χρόνο ο πρώην πρωθυπουργός εξέδιδε ανακοινώσεις υπέρ των εργαζομένων - που όλο τον υπόλοιπο καιρό βομβάρδιζε με βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα - έγραφε ωραία λογάκια για την ημέρα της εργατικής πρωτομαγιάς και έστω για μερικές ώρες, ένοιωθε και πάλι σοσιαλιστής (σ.σ. αν ήταν και ποτέ).

Φέτος όμως ο κ. Παπανδρέου το… ξέχασε. Μέχρι στιγμής δεν έχει βγάλει καμία ανακοίνωση για τον εορτασμό της εργατικής πρωτομαγιάς και όλοι αναρωτιούνται το γιατί…

Ορισμένοι το αποδίδουν στον καυγά που είχε χθες με τον Ευ. Βενιζέλο και τον έντονο εκνευρισμό του, άλλοι εκτιμούν πως ο πρώην πρωθυπουργός δεν θέλει να μιλήσει για τα δικαιώματα των εργαζομένων τη στιγμή που ελέγχεται για διασπάθιση κομματικού χρήματος, άλλοι πάλι πιστεύουν πως όντως το ξέχασε!

Άλλωστε είναι προκλητικό να ζεις όλο το προηγούμενο διάστημα σε πεντάστερα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο, να ταξιδεύεις πρώτη θέση και να τρως στα πιο διάσημα εστιατόρια και από την άλλη να βγάζεις ανακοινώσεις για την εργατική πρωτομαγιά.

Το Λας Βέγκας εξάλλου και το Μπελάτζιο, δεν έχουν καμία σχέση με τους εργαζόμενους και τον σοσιαλισμό. Άσχετα αν ο ΓΑΠ το πλασάρει αλλιώς...