ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην Καισαριανή το ΚΚΕ για την επέτειο νίκης επί των Ναζί

Στην Καισαριανή το ΚΚΕ για την επέτειο νίκης επί των Ναζί

Την Αντιφασιστική Νίκη των Λαών πριν από 68 χρόνια στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο τίμησε το ΚΚΕ σε πολιτική-πολιτιστική εκδήλωση στο Σκοπευτήριο Καισαριανής, παρουσία αντιπροσωπείας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα της, Δημήτρη Κουτσούμπα.

«Εμπνεόμαστε από την Κόκκινη Σημαία που ύψωσε στο Ραϊχσταγκ ο Κόκκινος Στρατός, από την ΕΑΜική Εθνική Αντίσταση και τον Δημοκρατικό Στρατό Ελλάδας, από τα εκατομμύρια των κομμουνιστών και άλλων αγωνιστών σε όλο τον κόσμο που δεν δίστασαν να δώσουν ακόμα και τη ζωή τους. Ξέρουμε καλά ότι τις καλύτερες μέρες δεν τις έχουμε ζήσει ακόμα. Ότι στον 21ο αιώνα θα υπάρξουν πολλά Ραϊχσταγκ που στις κορυφές τους θα υψωθούν οι κόκκινες σημαίες της επανάστασης, του Σοσιαλισμού» Αυτό υπογράμμισε ο Κώστας Παρασκευάς, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ και γραμματέας της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής (ΚΟΑ) και σημείωσε:

«Τιμάμε σήμερα όλους αυτούς που θυσιάστηκαν, όπως στην Καισαριανή και στα άλλα θυσιαστήρια, στα φοβερά στρατόπεδα συγκέντρωσης, σε κάθε χώρο φρίκης, όπου η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο έφτασε στο αποκορύφωμα, με την απόλυτη απαξίωση της ανθρώπινης ύπαρξης. Τιμάμε όλους όσοι έπεσαν στα χαρακώματα, στα πεδία των μαχών από τις παγωμένες στέπες της Ρωσίας, το ηρωικό Λένινγκραντ μέχρι το Γοργοπόταμο και παντού».

Ως «την πιο βρώμικη συκοφαντική εκστρατεία» χαρακτήρισε, από τη μεριά του, ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, την επιχείρηση ταύτισης φασισμού-κομμουνισμού και υπογράμμισε ότι «έχουν στόχο σήμερα να ανοίξουν το δρόμο για να χτυπήσουν το κομμουνιστικό και γενικότερα το εργατικό, λαϊκό κίνημα».

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κ. Παρασκευάς τόνισε ότι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα «όσοι ταυτίζουν το φασισμό με τον κομμουνισμό, παρασυρόμενοι από τον αντικομμουνιστικό οίστρο τους», υποστηρίζοντας: «Τη Χ.Α. θα αντιμετωπίσει η Λαϊκή Συμμαχία των εργατών, των φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων. Αυτή η συμμαχία θα αντιπαλέψει το φιλελευθερισμό, τη σοσιαλδημοκρατία και τον εθνικοσοσιαλισμό - ναζισμό της Χ.Α. Αυτή είναι η λύση και όχι η συμμαχία με αστικά κόμματα και τη σοσιαλδημοκρατία παλιά και νέα».

Επίσης, επεσήμανε ότι «η δύναμη του λαού βρίσκεται στη Λαϊκή Συμμαχία» και πρόσθεσε: «Σήμερα έχουμε χρέος να δούμε πίσω απ' αυτό που φαίνεται με την πρώτη ματιά. Η αστική τάξη φαίνεται πανίσχυρη, αλλά τα θεμέλια του συστήματός της του καπιταλιστικού έχουν τρωθεί ανεπανόρθωτα. Το σύστημά τους είναι καταδικασμένο, γιατί καταδικάζει τους λαούς στη βαρβαρότητα».