ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το κίνημα του Νικολόπουλου έγινε κόμμα

Το κίνημα του Νικολόπουλου έγινε κόμμα

Την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου εθνικού μετώπου για να επανέλθει η ελπίδα στον ελληνικό λαό, επισημαίνει ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος κ. Νίκος Νικολόπουλος.

Σε περιφερειακή συνάντηση στελεχών του Κινήματος που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα συζητήθηκε ο μετασχηματισμός του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος σε πολιτικό φορέα με στόχο την συσπείρωση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας που πιστεύουν στην ανάγκη αλλαγής της εφαρμοζόμενης μνημονιακής πολιτικής.

Στη συνάντηση γνωστοποιήθηκε ότι το νέο κόμμα θα κατέλθει αυτόνομο στις ευρωεκλογές.

«Όλοι μας έχουμε πολιτική ταυτότητα και διαδρομή. Ξέρουμε ποιοι είμαστε, από πού προερχόμαστε και ποιες αξίες ενστερνιζόμαστε και εκπροσωπούμε. Και δεν έχουμε κανέναν λόγο να το κρύβουμε. Αντίθετα, πρέπει να είμαστε περήφανοι επειδή ανήκουμε στον μεγάλο χώρο του κοινωνικού φιλελευθερισμού, στην παράταξη που διαχρονικά υπηρέτησαν κορυφαία πολιτικά αναστήματα, όπως του Δημητρίου Γούναρη, του Παναγιώτη Κανελλόπουλου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή» τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Νικολόπουλος.

«Η Ελληνική Πολιτική Σχολή δεν στοχεύει στην εξόντωση του αντιπάλου με κάθε τρόπο, αλλά στη νίκη επί αυτού με τη δύναμη των επιχειρημάτων. Δεν θεωρεί ως δεδομένη τη δημοκρατία, αλλά διακηρύσσει τον διαρκή αγώνα για την βελτίωσή της», πρόσθεσε.