ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένει στην αθωότητά του ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Επιμένει στην αθωότητά του ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Ο πρώην υπουργός έχει καλέσει τους δημοσιογράφους προκειμένου να παραχωρήσει δήλωση

Συνεχίζεται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η δίκη του πρώην υπουργού κ. ‘Άκη Τσοχατζόπουλου για την υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.

Η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς ο κ. Τσοχατζόπουλος έχει καλέσει στις 9:00 το πρωί τους δημοσιογράφους στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων προκειμένου να παραχωρήσει δήλωση.

Χθες οι συνήγοροι του πρώην ισχυρού άνδρα του ΠΑΣΟΚ υπέβαλαν αίτημα να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ της περιόδου 1998-1999. Επιπλέον ζήτησαν να καταθέσουν ως μάρτυρες και οι πρώην υπουργοί, κ.κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος, καθώς και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης.

Με το αίτημα του πρώην υπουργού συντάχθηκαν τόσο ο πρώην γ.γ. Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας, Γιάννης Σμπώκος όσο και η σύζυγος του, Βίκυ Σταμάτη.

Το δικαστήριο χθες απέρριψε όλες τις βασικές ενστάσεις που υπέβαλε η υπεράσπιση των κατηγορουμένων που αποφάσισε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων την Τρίτη.

Όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Φ. Κατσιγιάννης, κρίθηκε νομικά αβάσιμη η ένσταση περί εξάλειψης του αξιόποινου λόγω παραγραφής του βασικού αδικήματος, που είναι η δωροδοκία. Στο σκεπτικό του, επικαλέστηκε και τον νέο νόμο για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ο οποίος δεν θέτει πλέον ως προϋπόθεση τη δίωξη του υπαίτιου για βασικό αδίκημα.

Με την απόφασή του, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να αποφασίσει κατά την πρόοδο της διαδικασίας επί της ενστάσεως της Βίκυς Σταμάτη για τον τόπο τέλεσης της αποδιδόμενης σε αυτήν νομιμοποίησης εσόδων, από παράνομη δραστηριότητα.

Διαβάστε επίσης:

Ο Άκης καλεί Καρατζαφέρη, Μεϊμαράκη και Σπ. Σπηλιωτόπουλο

Ποιοι θα ακολουθήσουν τον Άκη στο σκαμνί…