ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νικολόπουλος: Να επιτάξει ο λαός την Κυβέρνηση

Νικολόπουλος: Να επιτάξει ο λαός την Κυβέρνηση

Μια ιστορική αναδρομή στα πρόσφατα γεγονότα και στις δηλώσεις που έκαναν αυτοί οι οποίοι, σήμερα, έχουν την κεντρική πολιτική ευθύνη για τις συνεχόμενες επιστρατεύσεις (συγκοινωνίες, ναυτεργάτες, τώρα καθηγητές και μετά, ακολουθούν και άλλοι κλάδοι) που βάζουν τη «Δημοκρατία στο γύψο» έκανε ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος και ανεξάρτητος βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Ενημέρωση της Πιερίας» αναφέρθηκε καταρχήν στο άρθρο του νυν υπουργού Δικαιοσύνης – επιλογή της ΔΗΜΑΡ, κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, μέσω του οποίου υποστήριζε ότι η απόφαση για πολιτική επιστράτευση απεργών «δημιουργεί ουσιαστικό πρόβλημα τήρησης της δημοκρατίας νομιμότητας»...

Ο κ. Νικολόπουλος θύμισε, επίσης, ότι πρόταση νόμου στη Βουλή για την ολοσχερή κατάργηση της πολιτικής επιστράτευσης είχαν καταθέσει και οι κ.κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και Χ. Καστανίδης.

Κατά της επιστράτευσης και ο κ. Α. Σαμαράς

Όμως, κατά του μέτρου της επιστράτευσης δεν ήταν μόνο ο κ. Ρουπακιώτης, ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος... Ηταν -και- ο ίδιος ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς ο οποίος, από το βήμα τη Βουλής, όταν ακόμη διαδραμάτιζε το ρόλο ροτ «ηγέτης της Αντιμνημονιακής Αντιπολίτευσης», τόνιζε με στόμφο ότι «οι επιστρατεύσεις φανερώνουν χουντικές νοοτροπίες».

«Αλήθεια μετέβαλε άποψη άλλαξε τα δημοκρατικά πιστεύω του, ή κάποιοι τον ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΑΝ να αντιμετωπίζει το δικαίωμα των αδυνάτων στην απεργία μ΄ αυτό το σκληρό αντιδημοκρατικό τρόπο της επιστράτευσης;» ανέφερε ο επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος επισημαίνοντας ότι «η συνταγματική διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 22, απαγορεύει οποιασδήποτε μορφής αναγκαστική εργασία, ενώ επιτρέπει την επίταξη μόνον στην περίπτωση ΠΟΛΕΜΟΥ, ή ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ ή ΑΝΑΓΚΗΣ για την άμυνα της χώρας, ή ΘΕΟΜΗΝΙΑΣ ή ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ».

Άρα, τόνισε ο κ. Νικολόπουλος, «η κυβέρνηση που ορκίστηκε "ΥΠΑΚΟΗΝ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ" είναι επίορκη αφού παραβιάζει ωμά το Σύνταγμα τόσο στην περίπτωση των καθηγητών όσο και στις προηγούμενες (συγκοινωνίες και ναυτεργάτες) καθώς η επίταξη υπηρεσιών προς τους εκπαιδευτικούς δεν εμπίπτει σε ΚΑΜΙΑ από τις παραπάνω περιπτώσεις».

Ο διαφανείσας και παραιτηθείσας από την τρικομματική κυβέρνηση και ανεξάρτητος πια βουλευτής κ. Νίκος Νικολόπουλος ακόμα τόνισε: «Σε μια δημοκρατική κοινωνία μια μόνη επίταξη επιτρέπεται αυτή του λαού προς την κυβέρνηση. Ο ελληνικός λαός πρέπει σήμερα να επιτάξει την Κυβέρνηση ώστε ναμπει στην υπηρεσία των πολιτών και κυρίως των αδυνάτων, αλλιώς εάν επιμένει να υλοποιεί προστάγματα των ξένων δυναστών, δανειστών τότε πρέπει να της «επιδώσει φύλλο πορείας. Σε μια δημοκρατική κοινωνία είναι έκφραση ακραίας επέμβασης στην ελευθερία Πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης και μας γυρίζει στο κακό αυταρχικό παρελθόν, που δυστυχώς δείχνουν τίποτε να μην έμαθαν από την πικρή σκληρή εμπειρία».

Λέμε «ναι» στις πρωτοβουλίες στήριξης των καθηγητών

Με βάση τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την έναρξη του φαινομένου της... προληπτικής (!) επιστράτευσης εργαζομένων, και στην προκειμένη των καθηγητών, το Χριστιανοδημοκρατικό κίνημα τάσσεται υπέρ των πρωτοβουλιών και των δράσεων στήριξης των Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζουμε την πρωτοβουλία του ειδησεογραφικού ιστότοπου «Nez» (www.nez.gr) καθώς και ανάλογες ενέργειες, και καλούμε τους πολίτες να δηλώσουν ότι, μετά την αντιδημοκρατικού χαρακτήρα απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης, «Είμαστε Ολοι Επιστρατευμένοι», όπως είναι οι άνθρωποι που διδάσκουν τα παιδιά μας, οι εργαζόμενοι στο Μετρό, οι ναυτεργάτες και οι κάτοικοι της Ιερισσού.

Σήμερα είναι αυτοί, αύριο θα είμαστε όλοι εμείς. Οι ιθύνοντες, μνημονιακοί νόες της κυβέρνησης Σαμαρά «Τα κατάφεραν, μας επιστράτευσαν όλους».