ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η Νεολαία ΑΝΕΛ τιμά την ημέρα μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων

Η Νεολαία ΑΝΕΛ τιμά την ημέρα μνήμης Γενοκτονίας των Ποντίων

Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων σεβόμενη την ιστορία μας τίμησε την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.


Στην Αθήνα κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη η πρόεδρος της Νεολαίας Μανταλένα Παπαδοπούλου μαζί με τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής Νεολαίας Κική Λεωνίδου και Βασίλη Μπλετσογιάννη.

Στην Θεσσαλονίκη κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους της Νεολαίας ο Νίκος Διακομιχάλης μαζί με τους Πέτρο Χατζησταύρου και Παναγιώτη Μπουζαλάκο, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, στο μνημείο απέναντι από τον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας.

Στην Λάρισα παρακολούθησαν την επιμνημόσυνη δέηση στην Ιερά Μονή Ανάληψης και κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο της πλατείας Αβέρωφ οι Γιώργος Νικολάου, Βάιος Σπανιάς, μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και οι Γιώργος Γεωργιάδης και Νίκος Αγραφιώτης μέλη της Νεολαίας.

Στην Αλεξανδρούπολη εκ μέρους της Νεολαίας τίμησαν την ημέρα ο Χρήστος Ηλιάδης μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής μαζί με τον Μιχάλη Φλώρο, μέλος της Νεολαίας.

Η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων τιμά την μνήμη των 353.000 παιδιών, γυναικών, παππούδων, ανδρών που οδηγήθηκαν σε εξαντλητικές πορείες στο πουθενά, χωρίς τροφή και νερό, βιάστηκαν, βασανίστηκαν, σφαγιάστηκαν από τους Τούρκους κατά την προσπάθεια εκκαθάρισης της χώρας στην επέλαση της περιόδου 1915-1923.

Οφείλουμε ως Έλληνες όχι μόνο να θυμόμαστε τους προγόνους μας αλλά και να επιδιώκουμε συνεχώς την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου διεθνώς. Πρόκειται για έγκλημα κατά της Ανθρωπότητας και τέτοια εγκλήματα δεν διαγράφονται.