ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μανιάτης: Σε θετική κατεύθυνση το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Μανιάτης: Σε θετική κατεύθυνση το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ήταν το μοναδικό θέμα της σημερινής συνάντησης των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Αντώνη Ρουπακιώτη.

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, τόνισε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο «είναι σε θετική κατεύθυνση». Ειδικότερα, ο κ. Μανιάτης σημείωσε ότι είναι «ένα θέμα που εμείς πρώτοι ως ΠΑΣΟΚ εισηγηθήκαμε και μάλιστα καταθέσαμε σχετική πρόταση νόμου στη Βουλή».

Και προσέθεσε ότι το επίμαχο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης στηρίζεται κατά βάση στις επεξεργασίες του ΠΑΣΟΚ και «είναι σε θετική κατεύθυνση», και υπογράμμισε ότι «το στηρίζουμε και φυσικά μέσα στη Βουλή θα συζητηθούν και προτάσεις ή προσθήκες ώστε να επιτελέσει πλήρως τον στόχο που θέσαμε».

Το επίμαχο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, τόνισαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, «πρέπει να προχωρήσει χωρίς συμβιβασμούς και καμία συντηρητική λογική δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο». Παράλληλα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ: «Όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου οφείλουν να το στηρίξουν. Και ας σταματήσουν επιτέλους η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ τις αλληλοκατηγορίες που στον βωμό της συντήρησης ενός ανιστόρητου διπολισμού με μικροκομματικούς στόχους, αποδυναμώνουν την αναγκαία κοινή προσπάθεια κατά του νεοναζισμού και των εκφραστών του, της Χρυσής Αυγής. Εδώ κρινόμαστε όλοι και επί της ουσίας».

Επίσης, επισημάνθηκε από το ΠΑΣΟΚ ότι είναι απαραίτητο να ληφθούν όλα τα αναγκαία εκείνα μέτρα από το «Προεδρείο της Βουλής - και με αλλαγή του Κανονισμού όπου αυτό απαιτείται - για έμπρακτες απαντήσεις απέναντι στην υποβάθμιση του Κοινοβουλίου από όπου και αν προέρχεται». Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Ρουπακιώτης, αφού ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ για την επικοινωνία που είχε με το υπουργείο, δήλωσε ότι αναπτύχθηκε «ένας πλούσιος διάλογος σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας» και συμπλήρωσε ότι «είναι ένα νομοσχέδιο που αφορά την κοινωνία, την πολιτική μας ζωή και τη δημοκρατική μας τάξη».

Ακόμη, ο κ. Ρουπακιώτης υποστήριξε: «Η πρόθεση του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να προωθηθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο αυτό τηρώντας τη διαδικασία όπως προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι. Ζητώ και παρακαλώ από τα άλλα κόμματα, φορείς και επιστήμονες να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το νομοσχέδιο αυτό».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων αν το επίμαχο νομοσχέδιο ψηφιστεί από τη Βουλή, ο κ. Ρουπακιώτης απάντησε: «Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα κάνει αυτό που πρέπει να κάνει. Η θεσμική επιλογή ανήκει σε άλλους». Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ από την πλευρά του δήλωσε: «Όλα τα κόμματα του συνταγματικού τόξου πρέπει να στηρίξουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, γιατί αφορά ένα νομοσχέδιο που προστατεύει την κοινωνία και τους πολίτες από τη βία και τον ρατσισμό και τέτοιου είδους πρωτοβουλίες δεν χωρούν τεχνικά και ανιστόρητα δίπολα όπως μερικές φορές βλέπουμε να αναπτύσσονται μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ».

Και κατέληξε ο κ. Μανιάτης: «Αντίθετα, πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι στον κοινό αντίπαλο που είναι η ξενοφοβία, ο ρατσισμός και η βία σε βάρος των πολιτών και όλης της κοινωνίας». Σημειώνεται ότι στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ, εκτός από τον κ. Μανιάτη, μετείχαν η εισηγήτρια της ΚΟ για θέματα του υπουργείου Δικαιοσύνης Θεοδώρα Τζάκρη, το μέλος της γραμματείας Παρακολούθησης Κυβερνητικού Έργου Χ. Πρωτόπαπας και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών Γ. Ιωαννίδης.