ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκληρή απάντηση Τζαβάρα σε Πρετεντέρη

Σκληρή απάντηση Τζαβάρα σε Πρετεντέρη

Μία κόντρα με ιστορία αναβίωσε τις τελευταίες ημέρες, μετά την επίμαχη αναφορά του γνωστού δημοσιογράφου στο κατά πόσον "βουλευτής από την Ηλεία μπορεί να είναι υπουργός πολιτισμού."

Η απάντηση ήλθε σήμερα από τον ίδιο τον υπουργό σε συνέντευξη του στο κρατικό ραδιόφωνο όπου δείχνει ότι δεν ξέχασε και την απαξιωτική αναφορα του δημοσιογράφου στην εμφάνιση του. Είπε συγκεκριμένα:

"Εκτός από τον Χρυσαυγίτικο ρατσισμό υπάρχει και ο υφέρπων πολιτικός και αισθητικός ρατσισμός κάποιων «πολιτισμένων». Ξαφνικά ελέχθη «τι θέση έχει ένας βουλευτής Ηλείας στο αξίωμα του Υπουργού Πολιτισμού». Αυτό είναι πολιτικός ρατσισμός. Καλείται ο πολίτης να αξιολογήσει το πρόσωπο μου όχι από αυτά που κάνω αλλά ως εκ της καταγωγής μου από την επαρχία. Δηλαδή αν κάποιος δεν είναι από το Κολωνάκι δεν μπορεί να γίνει Υπουργός Πολιτισμού....Παράλληλα κατονομάζω και τον αισθητικό ρατσισμό. Να επικρίνεται κάποιος γιατί αποκλίνει από τα αισθητικά πρότυπα που υιοθετεί αυτός που ασκεί κριτική. Χρειάζεται τα πράγματα να μπουν επιτέλους κάτω από τον έλεγχο της λογικής και της ευπρέπειας."