ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ:Η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας οδηγεί σε μεγαλύτερη φτώχεια

ΚΚΕ:Η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας οδηγεί σε μεγαλύτερη φτώχεια

«Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για τις ενεργειακές επενδύσεις, ως στοιχείο της ανταγωνιστικότητας, επιβεβαιώνουν ότι στρατηγικός στόχος των ευρωπαϊκών μονοπωλίων και της κυβέρνησης είναι η επιτάχυνση της απελευθέρωσης και της ενοποίησης στην αγορά ενέργειας», αναφέρει σε σχόλιό του το ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι «για την Ελλάδα αυτή η πολιτική σημαίνει παραπέρα ιδιωτικοποίηση των υποδομών, πηγών και δικτύων ενέργειας, όπως η πώληση της «μικρής ΔΕΗ» και η ιδιωτικοποίηση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ».

«Αυτή η πολιτική οδηγεί σε μεγαλύτερη ενεργειακή εξάρτηση και εμπλοκή στα ανταγωνιστικά σχέδια μονοπωλιακών ομίλων για τη διέλευση των αγωγών. Ο ελληνικός λαός θα οδηγηθεί σε ακόμη μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια, για να κερδίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι στον τομέα της ενέργειας, εγχώριοι και διεθνείς. Αυτοί θα βάλουν στο χέρι και την όποια αξιοποίηση των ενεργειακών κοιτασμάτων της χώρας», προσθέτει το ΚΚΕ και καλεί τον ελληνικό λαό να «γυρίσει την πλάτη τόσο στα «παχιά» λόγια της κυβέρνησης, όσο και σε εκείνες τις δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που αποδέχονται πλήρως τον «ευρωμονόδρομο» και το αντιλαϊκό πλαίσιο της απελευθέρωσης στην ενέργεια και σε άλλους τομείς».

«Η λύση για τον λαό βρίσκεται στην πρόταση του ΚΚΕ για κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων και του ενεργειακού πλούτου της χώρας, αποδέσμευση από την ΕΕ, με τον λαό κυρίαρχο και τη δική του διακυβέρνηση-εξουσία. Μόνον αυτή η πρόταση μπορεί να εξασφαλίσει την ανάπτυξη όλων των ενεργειακών δυνατοτήτων της χώρας με σκοπό την κάλυψη των λαϊκών αναγκών» καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων