ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα σύσκεψη στο υπ. Εσωτερικών ενόψει της τουριστικής περιόδου

Νέα σύσκεψη στο υπ. Εσωτερικών ενόψει της τουριστικής περιόδου

Στο πλαίσιο των δράσεων, μετά τις οδηγίες του πρωθυπουργού κατά την πρόσφατη διυπουργική σύσκεψη ενόψει της τουριστικής περιόδου, ο υπουργός Εσωτερικών συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη με τους γενικούς γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, δίνοντας οδηγίες για την εφαρμογή των σχετικών εγκυκλίων που έχει εκδώσει το υπουργείο και την αυστηρή παρακολούθησή τους, τόσο σε επίπεδο κονδυλίων όσο και του προσωπικού που έχει διατεθεί.

Αμέσως μετά τη σύσκεψη, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε ότι «ξεκινά μια κρίσιμη και σημαντική περίοδος από την οποία η εθνική οικονομία προσδοκά σημαντικά οφέλη και η Ελλάδα επιχειρεί να αποκαταστήσει τη διεθνή της εικόνα. Ο άρτιος συντονισμός και η επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των κρατικών και αυτοδιοικητικών μηχανισμών είναι προϋπόθεση για την επιτυχία αυτού του στόχου που έθεσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς».

Προειδοποίησε δε ότι «θα εξαντλήσουμε κάθε αυστηρότητα έναντι όποιου αμελήσει ή αδιαφορήσει να κάνει σωστά τη δουλειά του», ενώ ταυτόχρονα επισήμανε ότι «θα επιβραβεύσουμε όποιους εκ του αποτελέσματος αναδειχθεί ότι συνέβαλαν σε αυτή τη σημαντική εθνική προσπάθεια».

Το τελευταίο διάστημα, ο κ. Στυλιανίδης, ενόψει της τουριστικής περιόδου και της ευκαιρίας που αποτελεί η αξιοποίησή της για τη χώρα, έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη των αιρετών περιφερειαρχών, παρουσία της υπουργού Τουρισμού και του γενικού γραμματέα του ΕΟΤ, ενέκρινε και κατένειμε, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 18,4 εκατ. ευρώ σε όλους τους δήμους της χώρας, πραγματοποίησε σύσκεψη με τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, για την πυρασφάλεια και την εμφάνιση των πόλεων, ενώ εξέδωσε εγκύκλιο για την καθαριότητα και φωτισμό των πόλεων, τη συντήρηση πινακίδων και του οδικού δικτύου.

Επίσης, υπέγραψε Κοινή Υπουργική Απόφαση, για την πρόσληψη προσωπικού ανταποδοτικού χαρακτήρα κατ' αρχήν 4.413 ατόμων και στη συνέχεια 1.345 ατόμων με στόχο την κάλυψη αναγκών για την καθαριότητα και την τεχνική υποστήριξη των ΟΤΑ.

Τέλος, όπως έγινε γνωστό σήμερα, εντός της εβδομάδας ο υπουργός Εσωτερικών ξεκινά περιοδείες στις έδρες Περιφερειών της χώρας, προκειμένου να ενημερώσει, να συντονίσει, να κινητοποιήσει και να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς την εφαρμογή των οδηγιών που δόθηκαν από τον πρωθυπουργό, το υπουργείο Εσωτερικών και τα συναρμόδια υπουργεία. Οι πρώτες περιοδείες έχουν προγραμματιστεί στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Ηπείρου και Βορείου Αιγαίου.