ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καταρρέει το ΠΑΣΟΚ – Άφαντος ο γιος του ιδρυτή

Καταρρέει το ΠΑΣΟΚ – Άφαντος ο γιος του ιδρυτή

-Απειλές για εξώσεις και κατασχέσεις από ιδιοκτήτη και προμηθευτές

-Μισόλογα από«Παπανδρεικούς» για αλλαγή ηγεσίας

Τις πιο δύσκολες ώρες του από τότε που εκλέχτηκε πανηγυρικά πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περνά ο Ευ. Βενιζέλος.

Το κλίμα στην Ιπποκράτους είναι πολύ βαρύ ενώ παράλληλα εντείνεται η αμφισβήτηση τόσο για στενούς συνεργάτες του προέδρου, όσο και για τον ίδιο τον Ευ. Βενιζέλο.

Η δημσκοπική κατάρρευση του κόμματος που το φέρνει οριακά εντός Βουλής ,σε συνδυασμό με τις εξελίξεις στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και τα οικονομικά του Κινήματος, έχουν φέρει τα στελέχη σε απόγνωση.

Παράλληλα, οι απειλές για εξώσεις και κατασχέσεις από ιδιοκτήτη και προμηθευτές, αποδεικνύουν πως η «μεγάλη δημοκρατική παράταξη» του Ανδρέα Παπανδρέου κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση.

Την Τετάρτη οι στενοί συνεργάτες του Ευ. Βενιζέλου έλαβαν μήνυμα από τον πρόεδρο που τους καλούσε σε σύσκεψη ενόψει της συνεδρίασης της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο.

Η τροπή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από την εισήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ορισμένοι συνεργάτες του, τού προτείνουν να ανοίξει την συνεδρίαση και να τεθούν όλα τα θέματα προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να επαναπροσδιορίσει με σαφήνεια την στρατηγική του όλα τα καυτά ζητήματα, πχ Κεντροαριστερά και συνεργασίες, σχέσεις με την κυβέρνηση, πορεία προς τις ευρωεκλογές και ασφαλώς τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Ορισμένοι ωστόσο προτείνουν το θέμα των οικονομικών να μην ξανανοίξει, τουλάχιστον προς το παρόν, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος η σύσκεψη να τιναχθεί στον αέρα και το κλίμα στην Ιπποκράτους να βαρύνει ακόμα περισσότερο.

Οι «Παπανδρεϊκοί» από την πλευρά τους δεν θέλουν καν να ακούν για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ και επιμένουν να «παγώνουν» το θέμα μέχρι να συνεννοηθούν με τον Γ. Παπανδρέου, ο οποίος είναι άγνωστο πότε θα γυρίσει στην Ελλάδα και αν θα πάει στα γραφεία του κόμματος.

Στο μεταξύ, όλο και περισσότερο φουντώνει η συζήτηση για την αλλαγή ηγεσίας. Μέχρι στιγμής κανένα στέλεχος δεν έχει θέσει το θέμα επισήμως, ωστόσο είναι φανερό πως το κόμμα χρειάζεται μια δυνατή «ένεση» για να μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή. Όλοι στην Ιπποκράτους όμως γνωρίζουν πως ένα τέτοιο σενάριο είναι αδύνατον να προχωρήσει, αφού στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει τεράστια ένδεια και σε στελέχη!