ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επενδύσεις από Κίνα στη Κρήτη ζητά η υπ.Τουρισμού και ο περιφερειάρχης

Επενδύσεις από Κίνα στη Κρήτη ζητά η υπ.Τουρισμού και ο περιφερειάρχης

Πρόσκληση στους Κινέζους επιχειρηματίες να επενδύσουν στην Κρήτη απηύθυνε, σήμερα, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης από το βήμα του συνεδρίου «Η Κρήτη συναντά την Κίνα».

Το συνέδριο διοργάνωσε, με αφορμή την έκθεση κρητικών προϊόντων, στο κτίριο του Tae Kwon Do, η περιφέρεια Κρήτης. Η Κρήτη παραμένει ένας από τους πλέον ασφαλείς προορισμούς, υπογράμμισε ο κ. Αρναουτάκης. Τόνισε, παράλληλα, ότι ο τουρισμός αποτελεί προνομιακό πεδίο επενδύσεων στην Κρήτη, δεδομένης της γεωγραφικής θέσης το νησιού αλλά και του υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακού δυναμικού.

Ο τουρισμός, για την Κρήτη, είναι ο βασικός πυλώνας της τοπικής οικονομίας, δήλωσε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης. Στο ίδιο μήκος κύματος, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, κάλεσε στον χαιρετισμό της, τους Κινέζους να επισκεφτούν την Ελλάδα. Σημείωσε, ότι οι σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Κίνας εισήλθαν, πλέον, σε νέο πλαίσιο μετά και την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Πεκίνο και τη Σαγκάη.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, Ανδρέας Ανδρεάδης υπογράμμισε ότι εάν υπάρξει επαγγελματική αντιμετώπιση της αγοράς της Κίνας, η προοπτική «καθόδου» 2,5 εκατομμυρίων τουριστών από την Κίνα στην Ελλάδα, την επόμενη δεκαετία, είναι υπαρκτή.

Αναφερόμενος, τέλος, ο κ. Ανδρεάδης στο πρόγραμμα απασχόλησης των ανέργων στον τουρισμό, για το οποίο -όπως επισήμανε- σήμερα ήταν η καταληκτική ημερομηνία για τις αιτήσεις, ενημέρωσε ότι αυτές ανήλθαν στις 50.000, όταν οι καλυπτόμενες θέσεις ανέρχονταν στις 10.000.