ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Μεϊμαράκη με τον πρόεδρο της Καναδικής Γερουσίας

Συνάντηση Μεϊμαράκη με τον πρόεδρο της Καναδικής Γερουσίας

Το θέμα της συμφωνίας του ελεύθερου εμπορίου Καναδά-Ευρωπαϊκής Ένωσης (CETA), η διμερής συμφωνία για την κινητικότητα των νέων ανάμεσα σε Καναδά και Ελλάδα καθώς και η κατάσταση στη Συρία ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην ατζέντα της διμερούς συνάντησης του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελου Μεϊμαράκη με τον πρόεδρο της Καναδικής Γερουσίας Νοέλ Κινσέλα.

Ο κ. Μεϊμαράκης μίλησε για την περιφερειακή ανάπτυξη και το ρόλο της περιφέρειας στην Ελλάδα, αναφερόμενος επίσης στη συμφωνία περί κινητικότητας των νέων μεταξύ των δύο χωρών. Ο Νοέλ Κινσέλα από την πλευρά του συζήτησε την πρόοδο των συνομιλιών του Καναδά με την ΕΕ για την επίτευξη της συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου αναγνωρίζοντας το θετικό ρόλο της Ελλάδας στην προώθηση της εν λόγω συμφωνίας.

Ο πρόεδρος της Καναδικής Γερουσίας σημείωσε εξάλλου πως η συμφωνία για την κινητικότητα των νέων θα αποδώσει πολλαπλά οφέλη εάν συνδυασθεί η τεχνογνωσία και η εξειδίκευση των νέων από τον Καναδά στο τομέα της τεχνολογίας με την αντίστοιχη των Ελλήνων. Ο κ. Κινσέλα αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της καναδικής πλευράς για τον ελλιμενισμό των ελληνικών πλοίων στα λιμάνια του ανατολικού Καναδά, δεδομένης της σημαντικότητας του ρόλου της ελληνικής ναυτιλίας και την ανάδειξη τους σε διαμετακομιστικούς κόμβους για την Βόρειο Αμερική.

Ο πρόεδρος της Καναδικής Γερουσίας εξέφρασε επίσης το ενδιαφέρον του για τους χριστιανικούς πληθυσμούς στη Συρία και την κατάσταση στην περιοχή, ενώ ο κ. Μεϊμαράκης υπογράμμισε την πολυπλοκότητα της κατάστασης στην περιοχή καθώς και την ανάγκη επικράτησης της λογικής στην βάση της διπλωματίας. Νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης πραγματοποίησε συνάντηση με τα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων και Διεθνούς Εμπορίου της Γερουσίας του Καναδά.

Ο κ. Μεϊμαράκης ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής για τις τρέχουσες εξελίξεις στην Ελλάδα, κυρίως όσον αφορά την οικονομία και την πολιτική κατάσταση, τους διαβεβαίωσε ότι επικρατεί πλέον σταθερότητα λόγω της τρικομματικής κυβέρνησης και επεσήμανε πως οι θυσίες του ελληνικού λαού αποδίδουν. Όπως τόνισε ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων στα μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων και Εμπορίου της Γερουσίας του Καναδά, η ως άνω πραγματικότητα επισημαίνεται από τους διεθνείς οίκους που με τις εκθέσεις τους στέλνουν μηνύματα παντού πως η Ελλάδα τα καταφέρνει.

«Εξασφαλίζοντας την σταθερότητα δείξαμε στους συνομιλητές μας ότι έχουμε δημιουργήσει ένα περιβάλλον εμπιστοσύνης για τους επενδυτές», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Μεϊμαράκης μετά το πέρας της συνάντησης .